Vapaaehtoistyöhön El Salvadoriin?

Kiinnostaako työ lasten ja nuorten kanssa? Haluatko kokea väliamerikkalaista solidaarisuutta ja yhteistöasennetta?

Consciente on San Francisco Goterassa, El Salvadorissa, sijaitseva kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on koulutuksen avulla osallistaa paikallisia lapsia ja nuoria yhteiskunnalliseen toimintaan. Järjestön keskeisiä arvoja ovat tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja ympäristönsuojelu. Consciente pyrkii paikallisten nuorten ja lasten opiskelun tukemisen sekä koulutus- ja kulttuuritapahtumien kautta auttamaan lapsia ja nuoria kasvamaan vastuuntuntoisiksi ja itsevarmoiksi toimijoiksi yhteiskunnassa.

Consciente etsii toimintansa tueksi myös kansainvälisiä vapaaehtoisia toimimaan järjestön paikallisten työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa yhteistyössä. Esimerkkejä vapaaehtoistyöstä:

  • Opettaminen paikallisilla ala-asteilla. Opettaa voi vapaaehtoisen ja koulun kiinnostuksen ja tarpeen puitteissa esimerkiksi englantia, musiikkia, kuvaamataitoa tai ympäristökasvatusta.
  • Osallistuminen järjestön koulutus- ja kulttuuritilaisuuksien toteuttamiseen. Consciente järjestää erityisesti paikallisille nuorille koulutusta esimerkiksi ympäristönsuojeluun ja sukupuolien perinteisten roolien kyseenalaistamiseen liittyen.
  • Omien työpajojen järjestäminen järjestön tuella. Mahdollista on vetää esimerkiksi kieli- tai musiikkikursseja järjestön kanssa paikallisille nuorille.

Vapaaehtoiselta positiivista ja ennakkoluulotonta asennetta. Espanjan kieli tulisi olla ainakin tyydyttävällä tasolla ja vapaaehtoisen tulee olla oma-aloitteinen ja luova. Vapaaehtoisen tulisi myös kyetä sopeutumaan yksinkertaisiin asuinolosuhteisiin. Vapaaehtoisuusjakso voidaan sopia 3-9 kuukauden mittaiseksi. Kuukausimaksu on 150 dollaria, joka sisältää kuljetukset lentokentältä projektiin ja takaisin, majoituksen, työssä tarvittavat materiaalit ja henkilökohtaisen tuen vapaaehtoisuuden aikana. Haku on ympärivuotinen.

Lue täältä lisää vapaaehtoistyöpaikoista ja täältä vapaaehtoistyöhön hakemisesta. Kysymyksiä? Ota yhteyttä KVT:n toimistoon osoitteeseen:

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

Haluatko kokea thaimaalaisen yhteisöllisyyden?

Haluatko osallistua paikallisen kalastajayhteisön elämään, taidefestivaalin järjestämiseen, opettaa englantia tai kehittää ympäristöystävällistä maanviljelyä? Thaimaassa on useita mielenkiintoisia vapaaehtoistyöpaikkoja, joiden erityispiirteenä on vapaaehtoisen osallisuus maaseudulla sijaitsevien paikallisyhteisöjen arkeen.

Lue lisää »

Perhekoti Moldovassa etsii EVS-vapaaehtoista vuodelle 2018!

Haluatko sukeltaa moldavalaiseen arkeen, auttaa perhekodin askareissa sekä työskennellä lasten kanssa? Moldovaan etsitään 18-30 -vuotiasta vapaaehtoista, jolla on kokemusta lasten kanssa työskentelystä sekä intoa kehittää taitojaan erityislasten kanssa toimimisessa. Vapaaehtoistyöjakso alkaa tammi-helmikuussa 2018 ja kestää 10-12 kk. 

Lue lisää »

Nuorisotoiminnan koordinaattoriksi Peruun? Ei ohjelmamaksua!

Haluatko lähteä vapaaehtoiseksi Peruun ja osallistua paikallisen yhteisön elämään Huaycánin kaupungissa Liman esikaupunkialueella? Huaycániin etsitään nyt nuorisotoiminnan koordinaattoria 14.3–15.9.2018 väliseksi ajaksi. Vapaaehtoiselle tarjotaan täysihoito. Sopii hyvin myös harjoittelupaikaksi!

Lue lisää »