Vapaaehtoistyöhön El Salvadoriin?

Kiinnostaako työ lasten ja nuorten kanssa? Haluatko kokea väliamerikkalaista solidaarisuutta ja yhteistöasennetta?

Consciente on San Francisco Goterassa, El Salvadorissa, sijaitseva kansalaisjärjestö, jonka tavoitteena on koulutuksen avulla osallistaa paikallisia lapsia ja nuoria yhteiskunnalliseen toimintaan. Järjestön keskeisiä arvoja ovat tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja ympäristönsuojelu. Consciente pyrkii paikallisten nuorten ja lasten opiskelun tukemisen sekä koulutus- ja kulttuuritapahtumien kautta auttamaan lapsia ja nuoria kasvamaan vastuuntuntoisiksi ja itsevarmoiksi toimijoiksi yhteiskunnassa.

Consciente etsii toimintansa tueksi myös kansainvälisiä vapaaehtoisia toimimaan järjestön paikallisten työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa yhteistyössä. Esimerkkejä vapaaehtoistyöstä:

  • Opettaminen paikallisilla ala-asteilla. Opettaa voi vapaaehtoisen ja koulun kiinnostuksen ja tarpeen puitteissa esimerkiksi englantia, musiikkia, kuvaamataitoa tai ympäristökasvatusta.
  • Osallistuminen järjestön koulutus- ja kulttuuritilaisuuksien toteuttamiseen. Consciente järjestää erityisesti paikallisille nuorille koulutusta esimerkiksi ympäristönsuojeluun ja sukupuolien perinteisten roolien kyseenalaistamiseen liittyen.
  • Omien työpajojen järjestäminen järjestön tuella. Mahdollista on vetää esimerkiksi kieli- tai musiikkikursseja järjestön kanssa paikallisille nuorille.

Vapaaehtoiselta positiivista ja ennakkoluulotonta asennetta. Espanjan kieli tulisi olla ainakin tyydyttävällä tasolla ja vapaaehtoisen tulee olla oma-aloitteinen ja luova. Vapaaehtoisen tulisi myös kyetä sopeutumaan yksinkertaisiin asuinolosuhteisiin. Vapaaehtoisuusjakso voidaan sopia 3-9 kuukauden mittaiseksi. Kuukausimaksu on 150 dollaria, joka sisältää kuljetukset lentokentältä projektiin ja takaisin, majoituksen, työssä tarvittavat materiaalit ja henkilökohtaisen tuen vapaaehtoisuuden aikana. Haku on ympärivuotinen.

Lue täältä lisää vapaaehtoistyöpaikoista ja täältä vapaaehtoistyöhön hakemisesta. Kysymyksiä? Ota yhteyttä KVT:n toimistoon osoitteeseen:

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

Syksyllä leirille!

Miltä syksysi näyttää? Kiinnostaisiko sinua lähteä tutustumaan uusiin kulttuureihin ja työskentelemään yhteisen hyvän ja rauhallisemman maailman puolesta? Vaikka vilkkain leirisesonki onkin pian ohi, järjestetään syksyllä vielä monia mielenkiintoisia vapaaehtoistyöprojekteja, joille ehtii edelleen hakea.

Lue lisää »

Lähde osallistumaan erityislasten arkeen Moldovaan!

Haluatko sukeltaa moldovalaiseen arkeen, auttaa perhekodin askareissa sekä työskennellä lasten kanssa? Moldovaan etsitään 18-30 -vuotiasta vapaaehtoista, jolla on kokemusta lasten kanssa työskentelystä sekä intoa kehittää taitojaan erityislasten kanssa toimimisessa. Vapaaehtoistyöjakso alkaa syyskuussa 2018/heti kuin mahdollista ja kestää joulukuun loppuun saakka.

Lue lisää »

EVS-vapaaehtoiseksi nuorisokeskukseen Belgiaan?

De Hoge Rielen on keskus, joka tarjoaa lapsi- ja nuorisoryhmille majoitusta ja monenlaista toimintaa. Keskus sijaitsee entisessä sotilastukikohdassa, jonka rakennukset on 70-luvulla muutettu ravintolaksi sekä ryhmä- ja nukkumatiloiksi. Alueella on 17 rakennusta ja sekä telttailumahdollisuus. Alueen koko on 230 hehtaaria ja se on yksi suurimmista nuorisokeskuksista Flanderin alueella.

Lue lisää »