Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu EVS

EVS-vapaaehtoistyötä nuorille

tyttö

18-30-vuotiailla nuorilla on mahdollisuus lähteä KVT:n kautta Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu EVS -vaihtoon, joka on vapaaehtoiselle maksuton. Rahoitus ohjelmaan tulee Euroopan unionin rahoittaman Erasmus+ ohjelman kautta.

”I would definitely recommend EVS to others. For me EVS is a give and take process – I feel good about myself that I contributed to enriching the cultural life of a foreign place and I got so much energy and inspiration back that I only have bright thoughts about EVS. It is also a good opportuity to test oneself and grow as an individual, become more openminded, maybe even clear out future plans and dreams.” Sofi Salmi, EVS in Macedonia October 2014 – May 2015.

Lisää tietoa ohjelmasta löytyy Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMOn sivuilta. KVT voi toimia vapaaehtoisen lähettävänä ja koordinoivana järjestönä. EVS-ohjelman vapaaehtoispaikat ovat usein työskentelyä jonkun sisärjärjestömme toimistolla esimerkiksi vapaaehtoistyön koordinoinnin tai viestinnän tehtävien parissa tai sosiaalista työtä esimerkiksi lasten ja nuorten, etnisten vähemmistöjen, maahanmuuttajien tai kehitysvammaisten parissa. Erityistä työkokemusta ei vaadita, mutta hakemusten tekoon kannattaa panostaa, sillä yhteen paikkaan on yleensä useita hakijoita. Projektien kesto on 2-12 kk. 

EVS-vapaaehtoisen matkat, majoitus, ruoka ja vakuutus korvataan täysin ohjelman rahoituksesta. Vapaaehtoinen saa myös taskurahaa, jonka suuruus vaihtelee maan hintatason mukaan.
EVS-vapaaehtoistyöstä kiinnostuneiden täytyy varata hakuprosessiin useampi kuukausi, koska hakuaikoja on vain muutama vuodessa. Yleensä KVT lähettää EVS-vapaaehtoisia jäsenjärjestöjemme projekteihin, mutta KVT voi toimia lähettävänä järjestönä myös muiden järjestöjen projekteissa.

Miten löydän EVS-paikan?

KVT:n jäsenjärjestöjen EVS-paikoista saat tietoa seuraamalla KVT:n nettisivuja, Facebook-sivua tai tilaamalla KVT:n uutiskirjeen. Voit myös etsiä itsellesi sopivan maan ja järjestön EU:n ylläpitämästä EVS-järjestöjen tietokannasta, sopivan järjestön löydettyäsi voit ottaa yhteyttä KVT:n toimistoon osoitteeseen:

Milloin?

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu EVS:llä on kolme vuosittaista hakuaikaa, paikat tulevat hakuun joitakin kuukausia/viikkoja ennen hakuaikojen päättymistä. Hakuajat vuonna 2017 ovat 4.2., 26.4., ja 4.10.

Miten haen?

EVS-paikkoihin tehdään yleensä englanninkielinen CV ja motivaatiokirje, mutta paikkakohtaiset hakuohjeet kannattaa lukea tarkasti kustakin ilmoituksesta. Hakuasiakirjojen lähettämisen jälkeen hakija haastatellaan ja valmennetaan. Jos haluat, että KVT toimii lähettävänä järjestönä projektiin jonka olet itse löytänyt, niin ota yhteyttä osoitteeseen:

SaaraPaavilainen_kuva4

Kerro muillekin:

Share

Olet täällä:

Vapaaehtoistyössä Suomessa

Unkarilainen Attila Farkas tuli EVS-ohjelman kautta Suomeen vapaaehtoiseksi. Työ yhteisökylässä oli monimuotoista ja Attila kertoo oppineensa paljon uusia käytännön taitoja. Suurin oivallus liittyi kuitenkin siihen, kuka hän itse asiassa on.

Lue lisää »