KVT:n paikallisryhmät

Jyväskylän paikallisryhmä

Infoilta Jyväskylässä

Syksyllä 2012 pinnan alla kupli. KVT:n kautta vapaaehtoistöissä ulkomailla olleet jyväskyläläiset saivat vihiä siitä, että kaupungissa on kohtalotovereita, joita voisi olla mukava tavata. Ensimmäiseen tapaaminen järjestyi Baari Vakiopaineeseen ja sujui rattoisasti kuvia katsellen ja kokemuksia vertaillen. Innostunut viisikko päätti alkaa koluta yläkaupungin kuppiloita KVT:n paikallistoimintaa ideoiden ja ajatus mm. talkoista perinteisessä leiripaikassa, perhekoti Äijälässä, alkoi muhia.

Ensimmäinen infoilta ja talkoot järjestettiinkin maaliskuun 2013 alkupuolella, ja paikallisen vapaaehtoistoiminnan mahdollisuudet konkretisoituivat elävästi puusavotassa ja pässiä keritessä. Talkoiden mukana porukkaan saatiin vielä lisää innokkaita ja tulevaisuus näyttää, mitä paikallisryhmämme vielä keksiikään. Uudet ihmiset ja ideat ovat aina tervetulleita. Kesää ennen opastamme mielellämme uusia leirillelähtijöitä ja syksyllä odotamme korvat kuumina kokemuksia jakoon!

Yhteyttä voi ottaa sähköpostitse tai liittyä Facebookissa ryhmäämme: KVT Jyväskylän paikallisryhmä

pässiä narussa

Tampereen paikallisryhmä

Tampereen perinteinen KVT:n paikallisryhmä järjestää erilaisia aktiviteetteja Tampereella grillibileistä KVT:n esittelemiseen tapahtumissa. Vuoden 2016 erityisenä toiminta-alueena halutaan käynnistää yhteistyötä Tampereen seudulla sijaitsevien turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusten kanssa. Erityisen mielellään otetaan vastaan myös ehdotuksia uusista leiri-ideoista!

Ota yhteyttä tai liity ryhmään Facebookissa.

Helsingin paikallisryhmä

Helsingin paikallisryhmän toiminnan yksi keskeisimmistä aktiviteeteista on toiminta Punavuoren vastaanottokeskuksessa. Viimeisen kahden vuoden ajan toimintaa on järjestetty lapsiperheille joka toinen sunnuntai. Kerhossa esimerkiksi askarrellaan, liikutaan, leikitään ja tehdään vierailuja lähiympäristöön.

Joukkoon etsitään vapaaehtoisia, jotka pystyisivät sitoutumaan perhekerhon ohjaamiseen yhden sunnuntain kuukaudessa. Vapaaehtoiset toimivat ryhmässä, mutta ryhmän vetovastuu on kiertävä, niin että jokainen on vuorollaan vastuussa ryhmän aktiviteeteista ja järjestelyistä. Odotamme vapaaehtoisilta oma-aloitteisuutta, joustavuutta ja ryhmässä toimimisen taitoja. Kielinä käytämme englantia ja suomea, mutta harvinaisempien kielten kuten darin, kurdin, pashton, arabian, albanian ja farsin taitaminen on hyvin tervetullutta, sillä yhteistä kieltä ei useinkaan löydy.

Jos kiinnostuit niin ota yhteyttä: tai liity ryhmään Facebookissa.

Voit myös perustaa paikallisryhmän omalle paikkakunnallesi! Ota yhteyttä puheenjohtaja Anni lamposeen:

Kerro muillekin:

Share

Olet täällä: