Vapaaehtoiseksi Viroon Hiidenmaan saarelle?

Oletko luonnonläheinen, pidätkö ruumiillisesta työstä ja eläinten kanssa työskentelystä? Lähde vapaaehtoiseksi Viroon Hiidenmaan saarelle Aliksaare-maatilalle!

Hiidenmaa on Viron toiseksi suurin saari, jonka asukkaat tunnetaan vieraanvaraisuudestaan ja hyvästä huumorintajustaan. Aliksaaressa tarkoituksena on ollut luoda kestävä elintapa, tukea saaren perinteistä elintapaa ja kehittää luomuviljelyä sekä lisätä kansainvälisiä yhteyksiä. Maatilalla on myös tärkeä rooli saaren rannikkoniittyjen hoitamisessa, jotka ovat muuttolintujen tärkeän vaellusreitin varrella ja kuuluvat EU:n NATURA-alueeseen.

Vapaaehtoisen pääasiallisiin tehtäviin kuuluu meren läheisyydessä sijaitsevista laidunalueista huolehtiminen (aitojen korjaus ja rakennus, laidunalueiden puhtaanapito ym.), rannikon puhdistaminen mereltä tulevasta jätteestä sekä lehmien ruokinnassa ja lypsämisessä auttaminen. Työtä tehdään säästä riippuen lähinnä ulkotiloissa, 6-8 tuntia päivässä. Toukokuussa ja lokakuussa tilalla järjestetään myös kansainvälinen vapaaehtoistyöleiri, jonka osallistujat työskentelevät yhdessä vapaaehtoisen kanssa. Täältä voi myös katsoa tilan toiminnasta kertovan videon.

Vapaaehtoisen toivotaan olevan kätevä käsistään, avarakatseinen ja sopeutuvan elämään yksinkertaisissa oloissa. Myös hyvä fyysinen kunto ja ajokortti olivat suositeltavia. Vapaaehtoinen majoittuu asuntovaunuun ja laittaa enimmäkseen itse ruokansa joka tulee läheisiltä maatiloilta. Tilalla tupakoiminen on kielletty.

Vapaaehtoiselle kustannetaan ruoka ja majoitus, mutta hänen tulee saapuessaan maksaa 150 euron rekisteröitymismaksu.

Lue täältä vapaaehtoispaikan yksityiskohtaisempi kuvaus EST MTV1 ALLIKSAARE FARM ja täältä lisätietoja vapaaehtoiseksi hakemisesta. Jos kiinnostuit, niin voit myös ottaa yhteyttä Meriin:

Viro_maisema_pakattu

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

Haluatko kokea thaimaalaisen yhteisöllisyyden?

Haluatko osallistua paikallisen kalastajayhteisön elämään, taidefestivaalin järjestämiseen, opettaa englantia tai kehittää ympäristöystävällistä maanviljelyä? Thaimaassa on useita mielenkiintoisia vapaaehtoistyöpaikkoja, joiden erityispiirteenä on vapaaehtoisen osallisuus maaseudulla sijaitsevien paikallisyhteisöjen arkeen.

Lue lisää »

Perhekoti Moldovassa etsii EVS-vapaaehtoista vuodelle 2018!

Haluatko sukeltaa moldavalaiseen arkeen, auttaa perhekodin askareissa sekä työskennellä lasten kanssa? Moldovaan etsitään 18-30 -vuotiasta vapaaehtoista, jolla on kokemusta lasten kanssa työskentelystä sekä intoa kehittää taitojaan erityislasten kanssa toimimisessa. Vapaaehtoistyöjakso alkaa tammi-helmikuussa 2018 ja kestää 10-12 kk. 

Lue lisää »

Nuorisotoiminnan koordinaattoriksi Peruun? Ei ohjelmamaksua!

Haluatko lähteä vapaaehtoiseksi Peruun ja osallistua paikallisen yhteisön elämään Huaycánin kaupungissa Liman esikaupunkialueella? Huaycániin etsitään nyt nuorisotoiminnan koordinaattoria 14.3–15.9.2018 väliseksi ajaksi. Vapaaehtoiselle tarjotaan täysihoito. Sopii hyvin myös harjoittelupaikaksi!

Lue lisää »