Vapaaehtoiseksi Viroon Hiidenmaan saarelle?

Oletko luonnonläheinen, pidätkö ruumiillisesta työstä ja eläinten kanssa työskentelystä? Lähde vapaaehtoiseksi Viroon Hiidenmaan saarelle Aliksaare-maatilalle!

Hiidenmaa on Viron toiseksi suurin saari, jonka asukkaat tunnetaan vieraanvaraisuudestaan ja hyvästä huumorintajustaan. Aliksaaressa tarkoituksena on ollut luoda kestävä elintapa, tukea saaren perinteistä elintapaa ja kehittää luomuviljelyä sekä lisätä kansainvälisiä yhteyksiä. Maatilalla on myös tärkeä rooli saaren rannikkoniittyjen hoitamisessa, jotka ovat muuttolintujen tärkeän vaellusreitin varrella ja kuuluvat EU:n NATURA-alueeseen.

Vapaaehtoisen pääasiallisiin tehtäviin kuuluu meren läheisyydessä sijaitsevista laidunalueista huolehtiminen (aitojen korjaus ja rakennus, laidunalueiden puhtaanapito ym.), rannikon puhdistaminen mereltä tulevasta jätteestä sekä lehmien ruokinnassa ja lypsämisessä auttaminen. Työtä tehdään säästä riippuen lähinnä ulkotiloissa, 6-8 tuntia päivässä. Toukokuussa ja lokakuussa tilalla järjestetään myös kansainvälinen vapaaehtoistyöleiri, jonka osallistujat työskentelevät yhdessä vapaaehtoisen kanssa. Täältä voi myös katsoa tilan toiminnasta kertovan videon.

Vapaaehtoisen toivotaan olevan kätevä käsistään, avarakatseinen ja sopeutuvan elämään yksinkertaisissa oloissa. Myös hyvä fyysinen kunto ja ajokortti olivat suositeltavia. Vapaaehtoinen majoittuu asuntovaunuun ja laittaa enimmäkseen itse ruokansa joka tulee läheisiltä maatiloilta. Tilalla tupakoiminen on kielletty.

Vapaaehtoiselle kustannetaan ruoka ja majoitus, mutta hänen tulee saapuessaan maksaa 150 euron rekisteröitymismaksu.

Lue täältä vapaaehtoispaikan yksityiskohtaisempi kuvaus EST MTV1 ALLIKSAARE FARM ja täältä lisätietoja vapaaehtoiseksi hakemisesta. Jos kiinnostuit, niin voit myös ottaa yhteyttä Meriin:

Viro_maisema_pakattu

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

Volunteering vs Violence -opintoleiri Roomassa

Kiinnostaako sinua oppia kuinka kansainvälinen vapaaehtoistyö on vaikuttanut Italian antifasistiseen toimintaan ja rauhanliikkeeseen? Millainen rooli kaupunkitiloilla on ollut tässä kehityksessä? Kuinka vapaaehtoistyöllä voi edistää yhteiskunnallista dialogia ja vakautta?

Lue lisää »

EVS-vapaaehtoiseksi nuorisokeskukseen Belgiaan?

De Hoge Rielen on keskus, joka tarjoaa lapsi- ja nuorisoryhmille majoitusta ja monenlaista toimintaa. Keskus sijaitsee entisessä sotilastukikohdassa, jonka rakennukset on 70-luvulla muutettu ravintolaksi sekä ryhmä- ja nukkumatiloiksi. Alueella on 17 rakennusta ja sekä telttailumahdollisuus. Alueen koko on 230 hehtaaria ja se on yksi suurimmista nuorisokeskuksista Flanderin alueella.

Lue lisää »

Luovaa toimintaa ja luontoelämyksiä Sveitsissä

Kiinnostaako sinua taide, lasten ja nuorten kanssa toimiminen sekä kansainvälisessä yhteisössä työskenteleminen? Entäpä ekologinen elämäntapa, permakulttuuri ja yhteisöllinen asuminen? Tässä on sinulle elämäsi tilaisuus kartuttaa kansainvälistä työkokemusta ja tehdä EU-tuettua vapaaehtoistyötä mielenkiintoisten tehtävien parissa! 

Lue lisää »