Vapaaehtoiseksi Punavuoren vastaanottokeskuksen perhekerhoon? 

Punavuoren vastaanottokeskuksen perhekerho hakee uusia vapaaehtoisia keväälle 2016! 

Kiinnostaako sinua toiminta lasten ja perheiden parissa? Haluaisitko olla mukana toimimassa turvapaikanhakijaperheiden kanssa Helsingin Punavuoren vastaanottokeskuksessa?

KVT:n Helsingin alueen paikallisryhmän yksi keskeisimmistä aktiviteeteista on toiminta Punavuoren vastaanottokeskuksessa. Viimeisen kahden vuoden ajan olemme järjestäneet toimintaa lapsiperheille joka toinen sunnuntai. Kerhossa esimerkiksi askarrellaan, liikutaan, leikitään ja tehdään vierailuja lähiympäristöön. Tällä hetkellä pidämme ainoastaan perhekerhoa, mutta vuoden alussa vapaaehtoisten määrän perusteella arvioidaan mahdollisuutta myös muuhun toimintaan vastaanottokeskuksessa.

Nyt etsimme joukkoomme uusia vapaaehtoisia, jotka pystyisivät sitoutumaan perhekerhon ohjaamiseen 2-4 sunnuntaina kuukaudessa. Vapaaehtoisemme toimivat ryhmässä, mutta ryhmän vetovastuu on kiertävä, niin että jokainen on vuorollaan vastuussa ryhmän aktiviteeteista ja järjestelyistä. Odotamme vapaaehtoisilta oma-aloitteisuutta, joustavuutta ja ryhmässä toimimisen taitoja. Kielinä käytämme englantia ja suomea, mutta harvinaisempien kielten kuten darin, kurdin, pashton, arabian, albanian ja farsin taitaminen on hyvin tervetullutta, sillä yhteistä kieltä ei useinkaan löydy.

Vapaaehtoisena pääset työskentelemään eritaustaisten perheiden ja lasten kanssa, näkemään vastaanottokeskuksen arkea ja laajentamaan osaamistasi esimerkiksi ryhmätyöskentelyn, kielitaidon, koordinoinnin ja monikulttuurisuustyön saralla. Pääset mukaan mahtavaan ryhmään, joka toimii myös KVT:n muun turvapaikanhakija- ja maahanmuuttajatoiminnan osa-alueilla. Jos opiskelet jotain alaan liittyvää, vapaaehtoistyö on oiva keino kartoittaa käytännön kokemustasi ja syventää alan kokemusta.

Mikäli kiinnostuit, laita lyhyt hakemus 13.1.2016 mennessä Emmi Ruohoselle osoitteeseen Tuo hakemuksessa esiin mahdollinen aiempi kokemuksesi vapaaehtoistyöstä, monikulttuurisuustyöstä ja/tai lasten parissa työskentelystä. Kerro myös miksi toimintaan osallistuminen kiinnostaa sinua. Jos puhut suomen, ruotsin ja englannin lisäksi muita kieliä, mainitse se hakemuksessa. Mikäli sinua kiinnostaa jokin muu toiminta, kuin perhekerho vastaanottokeskuksessa, niin kerro meille siitäkin.

Vapaaehtoisiin otetaan yhteyttä hakemusajan päätyttyä ja heidät perehdytetään teemaan ja toimintaan!

Terveisin,
Punavuoren vapaaehtoisryhmä

Siuntiossa

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *