Vapaaehtoiseksi Peruun? Nuorisotoimintaa, taidetta, shakkia ja paljon muuta!

Haluatko lähteä vapaaehtoiseksi Peruun ja osallistua paikallisen yhteisön elämään Huaycánin kaupungissa Liman esikaupunkialueella? Järjestöön etsitään nyt nuorisotoiminnan koordinaattoria vuoden mittaiseen pestiin (täysihoito tarjotaan) sekä vapaaehtoisia muihin monipuolisiin tehtäviin lyhyemmiksi ajanjaksoiksi!

Yhteistyöjärjestömme Light and Leadership Initiative toimii Limasta 16 km itään sijaitsevassa Huaycánin kaupungissa ja työskentelee köyhyysrajan alapuolella elävien perulaisten perheiden kanssa luodakseen heille laadukkaita oppimismahdollisuuksia. Opetusta tarjotaan erityisesti lapsille ja naisille sekä nuorille. Lapsille ja nuorille suunnattu opetus on virallista opetusta täydentävää, eli yleensä koulunjälkeistä ilta- ja viikonloppuopetusta tai läksykerhojen ohjaamista. (HUOM. Tiedot nuorisotoiminnan vapaaehtoisesta ovat alimmaisena!)

Taideopetus 

Perussa sijaisevan yhteistyöjärjestömme 6–13 -vuotiaat lapset ovat vailla taidekasvatuksen opettajaa kesäkuusta 2017 alkaen. Järjestön opetus on alueella erittäin suosittua ja tunneilla pyritään tarjoamaan lapsille turvallinen ja luova oppimisympäristö. Oppitunneilla halutaan erityisesti kasvattaa lasten oppimiskykyä, luovuutta ja mielikuvitusta, lisätä itseluottamusta sekä luoda lapsille mahdollisuuksia kulttuurienväliseen oppimiseen. Vapaaehtoisella ei tarvitse olla aiempaa opetuskokemusta, vaan luovuus, heittäytymiskyky sekä into lasten opettamista kohtaan riittävät. Vapaaehtoisella on myös mahdollisuus auttaa englannin, matematiikan, liikunnan, shakin tai lukemisen opetuksessa. Vapaaehtoisen odotetaan sitoutuvan vähintään 4 viikoksi. Espanjan kielen taito on suuri plussa, mutta ei välttämättömyys. Paikka täytetään heti kun sopiva vapaaehtoinen löytyy!

Musiikki, englanti, shakki, matematiikka, lukeminen, kirjastotoiminta, jooga ja liikunta

Järjestöön etsitään myös musiikin (piano, kitara) ja englannin opettajia sekä shakin, matematiikan, lukemisen ja kirjastotoiminnan, joogan ja liikunnan  vapaaehtoisia elokuun alusta 2017 alkaen. Näitä voi yhdistellä keskenään järjestön tarpeen ja vapaaehtoisen kiinnostuksen mukaan. Vapaaehtoisten odotetaan sitoutuvan vähintään 4 viikoksi. Espanjan kielen taito on suuri plussa, mutta ei välttämättömyys.

Kulut ja käytännön järjestelyt:

Kuukausimaksu on vapaaehtoisjakson pituudesta riippuen 320-380 dollaria (maksu suoritetaan kaikilta kuukausilta yhtenä summana ennen vapaaehtoistyöjakson aloittamista ja on sitä pienempi mitä pidempi on vapaaehtoistyöjakson pituus). Maksuun kuuluu täysihoito (majoitus jaetussa huoneessa sekä kolme päivittäistä ateriaa), pullovesi, lämmin suihku ja internet sekä haku lentokeltältä ja perehdytys. Vapaaehtoisten tulee maksaa KVT:lle 270 euron välitysmaksu sekä KVT:n jäsenmaksu.

Lue täältä lisätietoja vapaaehtoiseksi hakemisesta.

Nuorisotoiminta

Huaycániin etsitään elokuusta 2017 lähtien nuorisotoiminnan koordinaattoria, jonka tulisi sitoutua vapaaehtoistyöhön vuodeksi. Koordinaattorille tarjotaan täysihoito. Sopii myös hyvin harjoittelupaikaksi!

Järjestön nuorisokeskus on perustettu vuonna 2015, joten koordinaattoriksi etsitään motivoitunutta ja idearikasta vapaaehtoista, joka pystyy itsenäisesti kehittämään ja tukemaan uuden keskuksen toimintaa. Keskuksen toimintaan osallistuvat nuoret ovat 13-17 vuotiaita. Voit katsoa tästä videosta lisätietoja keskuksen toiminnasta.

Vapaaehtoisen tehtäviin kuuluu:

 • Hallinnoida keskuksen päivittäisiä toimintoja ja seurata nuorten osallistumista
 • Lisätä keskuksen näkyvyyttä ja osallistujamääriä
 • Järjestää nuorille tukea läksyjen tekemistä varten
 • Hallinnoida kirjastoa ja innostaa nuoria lukemaan
 • Kehittää nuorten johtajuuskomiten toimintaa
 • Koordinoida ja suunnitella tapahtumia ja työpajoja
 • Avustaa varainhankinnassa sekä taiteen ja englannin opetuksessa
 • Kehittää keskukselle uusia toimintamuotoja
 • Rekrytoida uusia vapaaehtoisia

Tämä paikka sopii sinulle jos:

 • Puhut sujuvasti espanjaa
 • Olet kiinnostunut yhteisön kehittämisestä Latinalaisessa Amerikkassa
 • Olet kiinnostunut nuorisotyöstä (aiempi kokemus on iso plussa!)
 • Olet järjestelmällinen ja itsenäinen
 • Sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot
 • Voit sitoutua vuodeksi (sekä 2 viikkoa perehdytystä)

Nuorisotoiminnan vapaaehtoiselle tarjotaan täysihoito (majoitus jaetussa huoneessa sekä kolme päivittäistä ateriaa), pullovesi, lämmin suihku ja internet sekä haku lentokeltältä ja perehdytys. Vapaaehtoisen tulee maksaa KVT:lle 270 euron välitysmaksu sekä KVT:n jäsenmaksu. Vastaanottavalle järjestölle maksetaan 500 dollarin pantti, joka palautetaan vuoden tullessa täyteen.

Lue täältä lisää vapaaehtoiseksi hakemisesta.

Lisätietoja saa Meriltä KVT:n toimistosta osoitteesta: 

Kuvassa on KVT:n vapaaehtoinen Nina Toija oppilaidensa kanssa Perussa syksyllä 2015! Nina teki vapaaehtoistyössä sosionomiopintojensa harjoittelun ja toimi shakin ja matematiikan opetuksen vetäjänä. Näiden lisäksi Nina avusti taide-, kirjasto-, ja urheilutunneilla ja tutustui monipuolisesti paikallisen järjestön koko toimintaan.

Kerro muillekin:

Share

Yksi kommentti artikkeliin “Vapaaehtoiseksi Peruun? Nuorisotoimintaa, taidetta, shakkia ja paljon muuta!

 • 19.3.2017 | Maria Elena Del Carpio

  Nimeni on Maria Elena Del Carpio ; olen kiinnostunut mennä auttamaan Peruun , se on minun kotimaani.
  Olen tällä hetkellä eläkkeellä ja minulla on aikaa ja halua auttamaan. Asun Ylihärmässä .
  Puhelinnumeroni on 0407627781


Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

Vapaaehtoiseksi Peruun? Englantia, taidetta, shakkia ja paljon muuta!

Haluatko lähteä vapaaehtoiseksi Peruun ja osallistua paikallisen yhteisön elämään Huaycánin kaupungissa Liman esikaupunkialueella? Järjestöön etsitään nyt vapaaehtoisia englannin, taideaineiden ja shakin opettajia sekä avustajaa kirjastotoimintaan. Kaikkiin näihin hommiin on mahdollisuus yhdistää muita tehtäviä hakijoiden kiinnostuksen mukaan!

Lue lisää »

Lähde vapaaehtoistyöhön mapuche-yhteisöön Chileen!

¡Ahora te llama Chile y la cultura mapuche! Lähde tutustumaan mapuche-alkuperäiskansan elämäntapaan ja osallistumaan vuosittaisen sadonkorjuujuhlan järjestämiseen!

Lue lisää »

Toimi nyt, hae EU-tuettuun vapaaehtoistyöhön Sloveniaan!

Kiinnostaako sinua vapaaehtoistyön koordinointi ja mahtavassa monikulttuurisessa ryhmässä työskenteleminen? Nyt sinulla on loistava mahdollisuus saada kansainvälistä työkokemusta ja hakea EVS-vapaaehtoiseksi sisarjärjestöömme Sloveniaan, paikkoja on neljälle vapaaehtoiselle!

Lue lisää »