Vapaaehtoiseksi Japaniin – kiireellinen haku!

Free Kids Village on yhteisökeskus Japanin vuoristoisella maaseudulla 200 km Tokiosta länteen. Keskuksessa asuu vaikeuksissa olleita lapsia ja nuoria, joille Free Kids Village tarjoaa yhteisöllisen, kestävän ja ympäristöystävällisen elämäntavan. Keskus sijaitsee satavuotta vanhassa talossa ja tilalla eletään pitkälti omavaraistaloudessa, syödään kasvisruokaa ja tehdään töitä kuutena päivänä viikossa. Paikan rahoitus tulee lasten vanhemmilta, satunnaisilta lahjoittajilta sekä vihannesten myynnistä. Viikonloppuisin keskuksessa pidetään työpajoja ja vierailee lasten vanhempia. Peruutuksesta johtuen haussa on vapaaehtoinen noin kolmeksi kuukaudeksi 15.8. alkaen.

Vapaaehtoisen tehtäviin kuuluu tilan töihin osallistuminen: muun muassa riisi- ja kasvispellolla työskentely, vihannesten istutus, heinän niittäminen, siivouksessa ja kunnostustöissä auttaminen, halonhakkuu ja muita yhteisön yleisiä tehtäviä.

Free Kids Villagen syrjäisen sijainnin vuoksi vapaaehtoisen tulisi olla itsenäinen ja sopeutumiskykyinen. Tämän lisäksi vapaaehtoisen tulisi pitää ulkotöistä ja lasten kanssa toimimisesta, olla kiinnostunut yhteisöllisestä elämästä, ja osata ainakin hieman japania, sillä työstekijöiden englannin kielen taito on hyvin rajoitettu. Lue täältä lisää: Free Kids Village

Vapaaehtoiselle kustannetaan vakuutus, maksetaan 10000 JPY:n taskuraha/kk sekä edestakaiset matkat Tokiosta.

Lue täältä lisää vapaaehtoistyöhön hakemisesta: Hakuohjeet vapaaehtoistyöhön

Lisätietoja:

FreeKidsVillage_LeenaVikki_2011

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

Volunteering vs Violence -opintoleiri Roomassa

Kiinnostaako sinua oppia kuinka kansainvälinen vapaaehtoistyö on vaikuttanut Italian antifasistiseen toimintaan ja rauhanliikkeeseen? Millainen rooli kaupunkitiloilla on ollut tässä kehityksessä? Kuinka vapaaehtoistyöllä voi edistää yhteiskunnallista dialogia ja vakautta?

Lue lisää »

EVS-vapaaehtoiseksi nuorisokeskukseen Belgiaan?

De Hoge Rielen on keskus, joka tarjoaa lapsi- ja nuorisoryhmille majoitusta ja monenlaista toimintaa. Keskus sijaitsee entisessä sotilastukikohdassa, jonka rakennukset on 70-luvulla muutettu ravintolaksi sekä ryhmä- ja nukkumatiloiksi. Alueella on 17 rakennusta ja sekä telttailumahdollisuus. Alueen koko on 230 hehtaaria ja se on yksi suurimmista nuorisokeskuksista Flanderin alueella.

Lue lisää »

Luovaa toimintaa ja luontoelämyksiä Sveitsissä

Kiinnostaako sinua taide, lasten ja nuorten kanssa toimiminen sekä kansainvälisessä yhteisössä työskenteleminen? Entäpä ekologinen elämäntapa, permakulttuuri ja yhteisöllinen asuminen? Tässä on sinulle elämäsi tilaisuus kartuttaa kansainvälistä työkokemusta ja tehdä EU-tuettua vapaaehtoistyötä mielenkiintoisten tehtävien parissa! 

Lue lisää »