Vapaaehtoinen valokeilassa

Kuva - Otto Härö

Esittelemme blogissa KVT:n toiminnassa mukana olevia vapaaehtoisia! Ensimmäisenä esittelyvuorossa on Otto Härö.

Kuka olet ja mitä teet?

Opiskelen tällä hetkellä Helsingissä oikeustiedettä ja kyseessä onkin jo kolmas pääaineeni. Tämä kertoo siitä, että se oman jutun ja itsen etsintä on ollut meneillään jo jonkin aikaa. Nämä järjestöhommat taas ovat minulle suhteellisen uusi juttu ja innolla olenkin oppimassa lisää!

Miksi ja milloin aloit tehdä vapaaehtoistyötä?

Olin pitkällä matkalla Australiassa ja Kaakkois-Aasiassa 2012-2013, ja jossain vaiheessa yhdellä Thaimaan paratiisisaarella sain sellaisen ajatuksen, että jotain haluaisin myös täällä tehdä. Tuntui paremmalta idealta yrittää osallistua ihmisten elämään ja oikeasti nähdä myös toisenlainen kuva Aasiasta kuin mitä pelkkä hauskanpito rannalla minulle tarjosi. Hain KVT:n kautta Vietnamiin vapaahtoisleirille ja muutaman viikon päästä tästä olinkin jo opettamassa lapsille englantia. Tosin minusta kyllä tuntuu että oikeastaan nämä lapset saattoivat opettaa minulle enemmän kuin minä heille…

Miten päädyit mukaan KVT:n toimintaan?

Osallistuin syksyllä KVT:n Puintipäiville, ja huomasin siellä olevan ihmisiä, joilla on inspiraatiota ymmärtää maailmaa. Ilmapiiri tuntui hyvältä, avoimelta ja vastaanottavaiselta. Aasian kokemukselleni oli myös tietynlaista kysyntää, ja olenkin päässyt kertomaan leirikokemuksistani joissakin tilaisuuksissa. Siinä vaiheessa kun johtokuntaan rekrytoitiin ihmisiä, niin ajattelin, että tämä olisi yksi mahdollisuus osallistua toimintaan ja ymmärtää järjestötoimintaa ja sen vaikutusmahdollisuuksia paremmin, ehkä myös mahdollisuus itse vaikuttaa.

Mitä olet puuhaillut KVT:ssä?

Tähän mennessä olen juuri lähinnä kertonut leirikokemuksistani parissa valmennustilaisuudessa. Myös yhteen lukioon pääsin kertomaan tarinoita! Nyt sitten johtokunnassa todennäköisesti olen mukana jutuissa tiiviimmin. Ai niin, ja toukokuussa lähden ilmeisesti Lagosiin, Nigeriaan, keskustelemaan ja oppimaan lisää ilmasto-oikeudenmukaisuudesta ja kestävästä kehityksestä ja rauhasta ja vaikka mistä. Tämä mahdollisuus tuli myös KVT:n kautta!

Mikä on parasta KVT:n vapaaehtoisena toimimisessa?

Minulle on tärkeää nähdä tekemisissäni se pointti, minkä vuoksi asioita teen. KVT pyrkii muutokseen. Se pyrkii kasvattamaan ymmärrystä ja rakentamaan siltoja. Siksi haluan olla KVT:ssa mukana ja siksi KVT inspiroi minua oppimaan lisää. Lisäksi ihmiset, joiden kanssa olen päässyt KVT:n kautta toimimaan, ovat avoimia ja heillä on sitä näkemystä ja intoa. Hekin inspiroivat!

Terveiset KVT:stä ja vapaaehtoistyöstä kiinnostuneille?

Vapaaehtoisleiri oli yksi mieleenpainuvimmista ja opettavaisimmista kokemuksistani koko yhdeksän kuukauden välivuosimatkani ajan. Tämä on paljon sanottu, sillä matkustaminen on muutenkin silmiä avaavaa ja kokemuksia täynnä. Maailmaa kannattaa mielestäni nähdä. KVT:n toiminnassa hyvää on myös se, että kynnys lähteä mukaan on matala, sillä kaikille riittää tekemistä, mutta itsestä on pitkälti kiinni se, kuinka paljon haluaa mukana olla. Kannattaa tulla mukaan, jos kiinnostaa! Ihmiset täällä tukevat toisiaan ja tekeminen on palkitsevaa!

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *