Vapaaehtoinen valokeilassa

Vapaaehtoinen valokeilassa Anna Huttunen 1Tämänkertainen Vapaaehtoinen valokeilassa on tänä kesänä Veneskoskella leirinvetäjänä toiminut Anna Huttunen.

KUKA OLET JA MITÄ TEET?

Olen Anna, 27-vuotias ikiliikkuja ja vielä hetken aikaa helsinkiläinen. Valmistuin kaksi vuotta sitten valtiotieteiden maisteriksi ja työskentelin tähän kesään asti ympäristöministeriössä. Kesäkuussa olin KVT:n kautta leirinvetäjänä Veneskoskella, missä kunnostimme ihan mahtavien vapaaehtoisleiriläisten kanssa vanhan koulun ulkopinnat. Syksyllä (eli aivan pian!) muutan Saksaan ainakin kahdeksi vuodeksi – sain juuri kuulla tulleeni valituksi kv-ympäristöhallinnon maisteriohjelmaan Freiburgin yliopistoon. Tämä on oikea muutosten kesä!

MIKSI JA MILLOIN ALOIT TEHDÄ VAPAAEHTOISTYÖTÄ?

Lähdin ensimmäiselle vapaaehtoistyöleirille heti kirjoitusten jälkeisenä kesänä eli 10 vuotta sitten. Sain kuulla leiritoiminnasta tuttavaltani ja innostuin heti mahdollisuudesta lähteä ulkomaille, tehdä hyödyllisiä töitä ja tutustua tyyppeihin eri puolilta maapalloa. Ensimmäinen leirini oli Walesin Margam Parkissa, missä hoidimme puistolueita, puutarhaa ja asuimme Harry Potter -tyyppisessä linnassa. Mikäs sen parempaa?

MITEN PÄÄDYIT MUKAAN KVT:N TOIMINTAAN ja MITÄ OLET PUUHAILLUT KVT:SSÄ?

Olen lähtenyt vapaaehtoistyöleireille yleensä KVT:n kautta. Oltuani itse osallistujana Euroopassa useammalla leirillä, pohdin usein kuinka mielenkiintoista olisi itse toimia leirinvetäjänä jollakin Suomessa järjestettävällä leirillä. Tänä kesänä se oli aikataulujen puolesta mahdollista ja hainkin loppukeväästä vetäjäksi ja onneksi pääsin!

Vapaaehtoinen valokeilassa_Veneskosken leirin kielet

Veneskosken leirin kielivalikoima.

MIKÄ ON PARASTA KVT:N VAPAAEHTOISENA TOIMIMISESSA?

Leirinvetäjän näkökulmasta katsottuna plussia on runsaasti. Leirien etukäteisjärjestelyt ja ohjeistukset on hoidettu hienosti, mikä helpottaa leirinvetäjän hommaa. Ohjaajana toimiminen on todella antoisaa ja ehdottoman hauskaa, siinä oppii paljon paitsi vapaaehtoisista sekä ryhmän toiminnasta, myös itsestään. Leireillä syntyy aina oma yhteisönsä, jolla on yhteinen tavoite. Leireistä jää myös paljon mahtavia muistoja ja uusia ystäviä niin vapaaehtoisena leiriläisenä kuin vetäjänäkin toimiessa. On hienoa, että KVT järjestää leireillä työpajoja ja jalkautuu järjestönäkin leiriläisten joukkoon.

TERVEISET KVT:stä JA VAPAAEHTOISTYÖSTÄ KIINNOSTUINEILLE?

Suosittelen lämpimästi sekä KVT:ä järjestönä että vapaaehtoistöitä. Olen itse kokenut, että leireiltä löytyy paljon samanhenkistä porukkaa, joita yhdistää halu tehdä hyvää, oppia uutta ja tutustua toisiin kulttuureihin. Mukaan vaan!

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *