Uusia EVS-paikkoja syksyksi idässä!

Venäjän Novgorodissa on tarjolla yksi vapaaehtoistyöpaikka Nizhny Novgorod region nongovernmental organization of assistance to children and youth ”Veras” (NNR NGO “Veras”) – järjestössä. Järjestö edistää vammaisten lasten ja nuorten sopeutumista ja integroitumista yhteiskuntaan. Vapaaehtoisen tehtäviin kuuluu lasten hoitamista, ohjaamista ja opettamista päivähoitokeskuksessa ja kesäleirillä. Paikalliset pedagogit ovat valmiita opastamaan vapaaehtoista lasten hoidossa. Vapaaehtoisella on myös mahdollisuus osallistua konferensseihin ja erilaisiin varojen keräyksiin sekä olla mukana perustamassa sosiaalista hotellia, jonne vammaisten lasten vanhemmat voivat tuoda lapsensa hoitoon.  Projektin kielet ovat Venäjä ja Englanti. Lue työn koko kuvaus täältä: EVS Russia.

Ukrainassa on haettavissa yksi EVS-vapaaehtoistyöpaikka Eko-koulu-projektissa. Projektin tarkoituksena on lisätä koululaisten tietoisuutta ympäristökysymyksistä kerhojen ja työpajojen avulla. Vapaaehtoisen tehtäviin kuuluu ainakin projektin tiedotusmateriaalien valmistaminen, erilaisten tapahtumien organisoiminen, koulun toiminnan ja ohjelman suunnittelu sekä materiaalien valmistaminen,  Eko-koulun toiminnan esittely kouluissa sekä englannin kielen kerhon vetäminen. Vapaaehtoisella on myös mahdollisuus suunnitella ja toteuttaa pienimuotoinen projekti omien kiinostuksen kohteidensa pohjalta. Lue paikan koko kuvaus täältä: EVS Ukraine.

Molemmat projektit alkavat 1.10.13 ja kestävät kymmenen kuukautta. Projektit ovat osa EVS-projektien kokonaisuutta, jonka tavoitteena on edistää tietoisuutta vähemmistöjen asemasta ja lisätä ymmärrystä heitä kohtaan. Tähän liittyen vapaaehtoisille järjestetään ennen projektien alkua tapaaminen Saksassa, jossa keskustellaan laajasti vähemmistöjen syrjäytymisestä ja syrjinnästä.

Jos haluat hakea vapaaehtoistyöpaikkaa ota yhteyttä osoitteeseen Molempiin projekteihin valitaan vapaaehtoinen heti sopivan henkilön löydyttyä.

European Voluntary Service -paikat on tarkoitettu 18-30-vuotiaille nuorille. Lisätietoa EVS -vapaaehtoistyöstä täältä.

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *