Tarina KVT:n huhtikuun valmennuksesta

Valmennusta, saunomista ja hyvää ruokaa maalaisidyllissä

Sade tihkui Helsingin Rautatieasemalla, kun bussi starttasi perjantaina 26.4. hymyilevän joukon valmennettavia leirinvetäjiä ja vapaaehtoistyöhön lähtijöitä kohti keväistä valmennusviikonloppua Ylöjärven rannalle. Tampereelta koukkasimme vielä muutaman kyytiin mukaan ja illansuussa koko joukko saapui Kesäpirtin maalaismaisemaan.

Leirinvetäjien ja Euroopan ulkopuolelle vapaaehtoiseksi lähtevien yhteisvalmennus pidettiin Kesäpirtillä jo toista vuotta peräkkäin. Tämän vuoden joukkomme koostui viidestä valmentajasta, kymmenestä tulevan kesän leirinvetäjästä, kahdesta kaukomaille vapaaehtoiseksi lähtevästä sekä kahdesta keittiövapaaehtoisestamme, jotka vastasivat upeista tarjoiluistamme viikonlopun aikana. Kiitos Mikko-Ville ja Matin!

Ilmapalloleikillä SCI tutuksi

Perjantai-ilta otettiin leppoisasti jutellen, kitaransoittoa kuunnellen ja takkatulta katsellen, kunnes porukka jakaantui yöpuulle majoituspaikkoihinsa pieniin 1-6 hengen mökkeihin päärakennuksen ympärille.

Lauantain ohjelma aloitettiin hyvissä ajoin heti aamukahvien jälkeen ja luvassa oli ensimmäisenä historiaa ja yleistietoa KVT:stä ja kattojärjestö SCI:sta.  Valmentaja Ella veti session aluksi toiminnallisen ilmapalloleikin, joka antoi kysymysten ja vastausten muodossa esimakua tulevasta infopaketista ja laittoi veren kiertämään.

ilmapalloleikki

Infopaketin jälkeen Yhteistä ymmärrystä –kehityskasvatushankkeemme projektikoordinaattori Emmi kertoi hankkeesta ja siitä miten sitä toteutetaan tulevan kesän leireillä Suomessa.  Paikalla oli myös afganistanilainen Nawid Safar Rovaniemen vastaanottokeskuksesta kertomassa leirikokemuksistaan turvapaikanhakijan näkökulmasta.

Kaukomaita ja leirinvetämistä käytännössä

Lauantain ohjelma jatkui lounaan jälkeen eri ryhmissä. Kaukomaihin lähtijöiden pieni joukko valmennettiin keskustellen ja pohtien vapaaehtoisjaksoon liittyviä käytännön asioita ja jakamalla kokemuksia vapaaehtoistyöstä ulkomailla. Leirinvetäjät keskittyivät omassa ryhmässään leirien käytännön asioihin Suomessa, ongelmatilanteisiin, kulttuurieroihin ja osallistaviin leikkeihin. Illalla koko konkkaronkka pääsi illallisen jälkeen rentoutumaan saunan lauteille. Muutama uskaltautui jopa kastautumaan jäiseen järviveteen.

ruokapöydässä

Sunnuntaina arvioitiin viikonlopun satoa ja käytiin läpi tunnelmia. Palautteesta päätellen valmennus oli antanut paljon tietoa, kasvattanut itsevarmuutta tulevaa vapaaehtoiskokemusta varten ja tutustuttanut uusiin ihmisiin. Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevaa leirikesää.

Kiitokset!

Kiitän omasta puolestani kaikkia valmennukseen osallistuneita rohkeudesta lähteä vapaaehtoiseksi olipa se sitten leirinvetäminen tai ulkomaille lähtö. Erityisesti haluan myös kiittää viikonlopun valmentajina toimineita Ellaa, Annea, Hannaa ja Emmiä.

 Jutun kirjoitti:

-Mimosa Lindström, valmennuksen yleiskoordinaattori ja valmentaja

porukkakesäpirtillä

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *