Syksyllä leirille!

Kun syksy saapuu, on hyvä lähteä vähän kauemmaksi vapaaehtoistyöhön. Ympäri maailmaa on tiedossa taas mitä mielenkiintoisimpia vapaaehtoistyöleirejä: kilpikonnien suojelua Meksikossa, maanviljelyä ja orpolasten hoitoa pagodissa Vietnamissa sekä paikallisten yhteisöjen terveyden edistämistä Ugandassa.

Vapaaehtoistyöleireillä tehdään yleishyödyllistä työtä kansainvälisessä ryhmässä ja ne kestävät 2-4 viikkoa. Leiriläisiltä ei odoteta ammatillista osaamista vaan reipas työote, englannin kielen taito ja avoin asenne riittävät. Etelän leirien osanottajilta toivomme kuitenkin vähintään 18 vuoden ikää, aikaisempaa leirikokemusta tai muuta sopivaa kansainvälistä kokemusta.

Kauemmas maailmalle mielivän tulee myös käydä valmennus, joka seuraavan kerran järjestetään lauantaina 19.9.2015 Rauhanasemalla Helsingissä.

Ei kun leirille!

Lue lisää vapaaehtoistyöleireirille lähtemisestä täältä. Lisää leirejä voit etsiä täältä.


MEKSIKO

MX-NAT 10.1511 – Sea Turtles 5

Ajankohta: 10.-24.10.2015

&

Kuva: Tero Ahlgren. Meksiko, 2014.

Kuva: Tero Ahlgren. Meksiko, 2014.

MX-NAT 10.1512 – Sea Turtles 6

Ajankohta: 7.-21.11.2015

Chiapasin, Meksikon eteläisimmän osavaltion, rannoilla työskennellään uhanalaisten merikilpikonnalajien puolesta. Rannoille perustetuilla luonnonsuojelualueilla kerätään ja uudelleen haudataan merikilpikonnien munia, jotta ne välttyisivät varastamiselta ja mahdollisimman moni poikanen selviytyisi. Poikasten kuoriutuessa ne lasketaan ja vapautetaan turvallisesti mereen. Merikilpikonnaleireillä vapaaehtoiset osallistuvat merikilpikonnien suojelutyöhön yhdessä luonnonsuojelualueen työntekijöiden, biologien ja muiden vapaaehtoisten kanssa. Työ sisältää kaikkea kilpikonnien ja niiden munien suojelemiseen liittyvää ja sitä tehdään säässä kuin säässä, lähinnä yöaikaan. Nämä leirit vaativatkin vapaaehtoiselta oikeaa asennetta, motivaatiota eläintensuojelua kohtaan sekä kykyä sopeutua vaativiin olosuhteisiin. Leireillä majoitutaan itse tuomissa teltoissa työpaikkana toimivien rantojen läheisyydessä. Näillä leireillä olisi hyvä osata espanjaa, mutta englannillakin pärjää.

Katso leirien tarkemmat kuvaukset täältä ja täältä.

Vietnam Sara Jakonen 2014

Kuva: Sara Jakonen. Vietnam, 2014.

VIETNAM

VN-VPV 5.2415 – Leaf Pagoda (Orphanage)

Ajankohta: 28.9.-10.10.2015

HO CHI MINH -kaupungin ulkopuolella sijaitsevassa Leaf Pagodissa toimii noin 40 lapsen orpokoti. Lapset ovat iältään 2-18-vuotiaita ja suurin osa heistä on päätynyt pagodiin perheen köyhyyden vuoksi. Pagodin lapset käyvät koulua, opiskelevat kieliä, osallistuvat jokapäiväisiin askareisiin sekä oppivat buddhismista. Elämä pagodissa tarjoaa monelle lapselle mahdollisuuden hyvään elämään ja tulevaisuuteen. Pagodin orpokodissa pidettävällä vapaaehtoistyöleirillä osallistujat järjestävät aktiviteettejä erilaisiin teemoihin liittyen (terveys, ympäristö, urheilu), auttavat lapsia opiskelemaan englantia, pitävät huolta alle kouluikäisistä lapsista sekä osallistuvat pagodin alueen viljelytöihin. Vapaaehtoisella tulee olla motivaatiota työskennellä vaikeista oloista tulevien lasten kanssa.

Leiristä enemmän täältä.

UGANDA

UG-UPA 7.4 – International work camp for construction of classrooms and compound set up

tuuli_uganda_2014

Kuva: Tuuli Laukkanen. Uganda, 2014.

Ajankohta: 1.-25.10.2015

Vuonna 2010 perustettu, Nansanan ja Wakison alueella toimiva We Care Christians Children’s -järjestö pyrkii edistämään alueen nuorten terveyttä sekä tukemaan heidän kasvuaan vastuuntuntoisiksi kansalaisiksi. Järjestö pyrkii työllään parantamaan koulujen sekä paikallisten asuinalueiden siisteyttä ja siten parantamaan asukkaiden terveyttä ja ympäristön viihtyisyyttä. Sweet home -koulussa järjestettävällä leirillä vapaaehtoiset auttavat pääsääntöisesti koulun ja sen lähialueiden kunnossapitotöissä. Töitä voivat olla esimerkiksi kukkien istuttaminen, koulun vessojen kunnostaminen, kivien ja tiilien kerääminen sekä veden kantaminen. Leirillä majoitutaan koulussa ja vapaaehtoisen tulisi tuoda mukanaan matto ja makuupussi. Elinolot leirillä ovat melko yksinkertaiset ja vapaaehtoiselta vaaditaankin kykyä sopeutua niihin.

Leiristä vielä vähän lisää täällä.

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *