Suuntaa leirille vuonna 2016!

Pian on uusi vuosi ja uudet kujeet! Jos uudenvuodenlupauksiisi kuuluvat konkreettiset teot muiden auttamiseksi ja haluat myös avartaa omaa maailmaasi ja oppia uutta, on vapaaehtoistyöleirille lähteminen oiva tapa näiden lupausten toteuttamiseksi.

Miltä siis kuulostaisi vapaaehtoistyö Aasiassa; historiallisesti merkittävien rakennusten suojelu pienessä vuoristokylässä Japanissa, SCI:n Climate for Peace -kampanjan leirille osallistuminen Bangladeshissa tai englannin kielen opettaminen Kambodžalaisille lapsille ja nuorille? Hyvältä!

Vapaaehtoistyöleireillä tehdään yleishyödyllistä työtä kansainvälisessä ryhmässä ja ne kestävät 2-4 viikkoa. Leiriläisiltä ei odoteta ammatillista osaamista vaan reipas työote, englannin kielen taito ja avoin asenne riittävät. Etelän leirien osanottajilta toivomme kuitenkin vähintään 18/20 vuoden ikää, aikaisempaa leirikokemusta tai muuta sopivaa kansainvälistä kokemusta.

Etelän leireille lähtijöille pidetään lähtövalmennus Pasilan Rauhanasemalla lauantaina 30.1.2016. Valmennus sisältää hyödyllistä tietoa uuden ja erilaisen kulttuurin kohtaamisesta sekä käytännön asioista, joihin tulet mitä todennäköisimmin reissusi aikana törmäämään ja, joista sinun on hyvä olla tietoinen ennen vapaaehtoistyöhön lähtemistä. Lue lisää valmennuksesta täältä!

Lisää tietoa vapaaehtoistyöleireirille lähtemisestä löydät täältä. Lisää leirejä voit etsiä täältä.

 


KAMBODŽA

KH-CYA 7.1609 – Education and Development

Ajankohta: 12.2.-25.2.2016

CYA – Learning Center tarjoaa Kambodzalaisille lapsille ja nuorille ilmaista opetusta esimerkiksi kielten ja taiteen parissa. Keskus pyrkii myös tukemaan paikallisia asukkaita esimerkiksi luomuviljelyn, käsityötuotteiden ja viikonloppumarkkinoiden avulla.

CYA -Learning Centren järjestämällä vapaaehtoistyöleirillä työskennellään monenlaisen työn parissa. Vapaaehtoiset tulevat auttamaan keskuksen työntekijöitä rakennus- ja kunnostustöissä, esimerkiksi tulvissa tuhoutuneen polun kunnostamisessa. Vapaaehtoiset myös opettavat lapsille ja nuorille englantia sekä osallistuvat paikallisiin aktiviteetteihin. Vapaaehtoiset asuvat leirin ajan yhdessä paikallisen isäntäperheen luona.

Lisätietoja leiristä näet täältä.

Touko Pajunen_Thaimaa 2015

BANGLADESH

BD-SCI 11.1 – Cox’s Bazar: Change Behaviour

Ajankohta: 5.2.-16.2.2016

Tällä osana SCI:n Climate for Peace -kampanjaa järjestettävällä leirillä vapaaehtoiset voivat antaa tukensa maailman pisimmän merenrannan suojelemiseksi.

The Cox’s bazar Sea Beach on satojen turistien päivittäinen matkakohde. Sekä suuren vierailijamäärän että paikallisten vähäisen ympäristötietämyksen vuoksi ranta ja sen vesialueet ovat saastuneet. Leirin aikana vapaaehtoiset tulevat työskentelemään paikallisten asukkaiden ja turistien ympäristö- ja terveystietoisuuden lisäämiseksi mutta myös konkreettisesti rannan puhtauden puolesta. Töihin kuuluvat esimerkiksi paikallisten luona vierailu kampanjan puitteissa sekä ympäristöystävällinen puiden istutus.

Vapaaehtoiset tulevat majoittumaan asuntolassa ja laittamaan yhdessä ruokansa leirin aikana. Leiriläiseltä vaaditaan hyvää huumoria sekä työhön soveltuvat työvaatteet.

Lisää leiristä löydät täältä ja  SCI:n Climate for Peace -kampanjasta täältä.

JAPANI

JP-NIC 13.16010 – Ozuchi 2 (Ishikawa)

Ajankohta: 7.-20.2.2016

Kauniissa vuorten ympäröimässä Ozuchin kylässä vapaaehtoiset osallistuvat paikallisen kulttuurin ja alkuperäisen maiseman suojelemiseen. Aikoinaan elinvoimainen kylä on sittemmin tyhjentynyt ja alue alkuperäisine rakennuksineen on nimetty historiallisesti merkittäväksi.

Vapaaehtoistyöleirin aikana vapaaehtoisten tärkeimpänä työnä on lumen luominen rakennusten katoilta ja seinämiltä mutta myös muut paikallisen yhteisön parissa tehtävät työt ovat mahdollisia. Vapaaehtoiset saavat leirin aikana tilaisuuden tutustua Japanin asuttamattomien alueiden tilanteeseen sekä toimiin niiden elvyttämiseksi. Leiriläiset majoittuvat kunnostetussa perinteisessä talossa ja valmistavat itse ruokansa. Vapaaehtoisella tulisi olla motivaatiota työskennellä syrjäisellä alueella. Japanin kielen taito sekä tietämys oman maan tilanteesta leirin aihepiiriin liittyen ovat tervetulleita!

Katso täältä lisätietoja leiristä.

LauraM_Thaimaa

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *