Pyörähdys Pohjoisessa!

Nyt on vilinä ja vilske alkanut kunnolla, kun pääsin tekemään ensimmäisen pikavisiitin Pohjoisen vastaanottokeskuksiin ja seuraavaksi valloitettavalla leiripaikkakunnalla Kärsämäellä. Lähtö alkoi lennokkaasti, sillä viikonloppuna palasin Kap Verdeltä Euroopan komission järjestämästä Africa-Europe Youth Cooperation valmennuksesta Lissabonin ja Geneven kautta, ja haasteekseni huomasin, etteivät heppoisella nettiyhteydellä lähetetyt sähköpostit olleetkaan vaeltaneet perille valtameren yli.. Maanantaiaamun avasi pikainen puhelukierros IMG_0475ja aikataulujen muokkaamisen jälkeen sain itseni minuuttia vaille ajoissa tiistai-illan yöjunaan ja matka jatkui Kap Verdeltä Kemiin! Kerrankin olen kiitollinen VR:n aikataulujen venähtämisestä, sillä matkustelun väsyttämänä heräsin junasta tyylikkäästi 9.16, kun pysähdyksen Kemissä oli suunniteltu tapahtuvan klo 9.08. Huomasin onnekseni junan hidastavan ja ryntäsin kaikkien ovien läpi laiturille ja JES, Kemihän se siinä!

 

Kemi

Ensimmäisenä vierailukohteena oli Kemin vastaanottokeskus, missä tapasin kaksi IMG_0480innokasta Maailma Kylässä-leirille lähtijää, ja leireistämme kiinnostuneen pirteän porukan, jotka yllättivät työntekijätkin olemalla suomalaisittain ajoissa, toisin kuin me eräät edelleen Afrikkalaisessa aikamaailmassa elävät.. Ohjelmassa infotilaisuuden lisäksi oli luvassa kirpputorin järjestelemistä, vapaata seurustelua ja kahvittelua kirpputorikamojen penkomisen lomassa.

Kiitän kaikkia lämpimästä, kotoisan kaaokseen taipuvaisesta vastaanotosta ja Suvia herättävistä aamukahveista ja iltapäivän järjestelyistä. Palataan varmasti syksymmällä asiaan ja leireillä nähdään!

IMG_0487IMG_0494

 

Kärsämäki

Kemistä siirryinIMG_0511 Oulun kautta Kärsämäelle, missä monitoimi-ihmenainen Jaana otti minut vastaan ja pääsimme suunnittelemaan Kärsämäen leiriä. Paikka on hurmaava, ja leiristä tulee varmasti antoisa. Tavataan siis pian Kärsämäellä!

RovaniemiIMG_0527

Rovaniemi, kaupunki missä asunnot ovat hämmentävän suuria ja matalia, toivotti minut tervetulleeksi valollaan vasta puolen yön pintaan, sillä pohjoisen rataliikenne myöhästeli näemmä muulloinkin, kuin silloin kun se pelastaa minua. Oli mahtavaa nähdä pitkään toiminnassamme mukana ollutta Nawidia, joka esitteli minulle kaupunkia ja Rovaniemen vastaanottokeskusta.

 

Siispä kiitos Kemi, Kärsämäki ja Rovaniemi ja niiden ihanat ihmiset, että otitte minut vastaan ja järjestitte aikaa tapaamisiin. Odotan innolla yhteistyömme käynnistymistä! Halauksia myös Hannalle ja pitkin maailmaa seikkailevalle majoituspalvelu Heidille, jotka taas lyhyellä varoitusajalla ottivat minut huomaansa.

Näin alkavat kohtaamiset kansainvälistyvässä kotimaassamme!

the english version is available here.

 

 

 

 

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *