Peace & Solidarity -seminaari Berliinissä

KVT:n vapaaehtoinen Kimmo Elomaa oli 18.-24. tammikuuta Berliinissä kattojärjestömme SCI:n ”Peace & Solidarity – Make it, Don´t break it” -seminaarissa. KVT-aktiivi Emanuela Koskimies oli samaisessa seminaarissa valmentajana. Seminaari oli osa SCI:n No More War -työryhmän toimintaa.

”Seminaarimme teemoina olivat mm. siviilivastarinta, kansalaisoikeudet, solidaarisuus (niin paikallisyhteisöjen, kuin valtioiden rajat ylittävä) sekä erilaisten rauhan- ja solidaarisuusprojektien laatiminen. Paikalla oli yhteensä 28 henkeä, 14 eri maasta, ja Manu KVT:stä oli toinen kouluttajamme. Päivämme koostuivat yleensä neljästä puolentoista tunnin opiskeluosuudesta. Opiskeluosuudet käsittivät yleisesityksiä, ryhmätöitä ja asiantuntijavierailuja.

Opiskelun katkaisivat ruoka ja kahvitauot sekä erilaiset hauskat energiansaanti -tuokiot. Ohjelmaamme sisältyivät myös antoisat tutustumiskäynnit sodanvastaiseen museoon ja paikalliseen maahanmuuttokeskukseen. Iltaisin kiertelimme joko kaupungilla tutustuen moninaisiin nähtävyyksiin tai pelaillen, keskustellen ja teemaan liittyviä elokuvia katsellen inspiroivassa kurssikeskus-majapaikassamme.

Viikko kului aivan liian nopeasti! Hedelmällisten keskustelujen, uusien ystävyyssuhteiden ja verkostoitumisen lisäksi saimme aikaiseksi lukuisia mielenkiintoisia niin kansallisia kuin myös rajat ylittäviä projektisunnitelmia, tämähän oli seminaarin tärkein anti! Pienryhmät jatkavat nyt työtään mm. rahoitushakemusten parissa, ja tulemme tapaamaan syyskuun lopussa Puolan Poznanissa, jossa saamme yhteenvedon eri alaprojektien toteutumisista.”

Kimmo Elomaa

Berliini_NoMoreWar_2016_KimmoE_pakattu

Graffiteja!

SCI ikoni John Myers luennoi_KimmoE

SCI-ikoni John Myers pitämässä esitelmää.

NoMoreWar_Manu_Berliini2015

Seminaarin ohjelma.

Opiskelutuokio_KimmoE

Opiskelutuokio.

Vierailu Sodanvastaisessa museossa_KimmoE

Vierailu sodanvastaisessa museossa.

maahanmuuttajien keskuksen pihamaalla_KimmoE

Vierailulla maahanmuuttokeskuksessa.

Berliinin ikkunakuva_KimmoE

Kantaaottava kahvila!

Metroa odottamassa_KimmoE

Metron odottelua.

GraffitiseinÑ_KimmoE

Graffitiseinä.

Energiansaanti-sessio_KimmoE

Energiansaantisessio!

PÑÑtîsbileet_KimmoE

Päätösbileet.

Viikon uurastus palautetta_KimmoE

Palautetta viikon uurastuksesta.

Kuvia voi katsoa myös Facebookista.

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *