Ovatko kesäsuunnitelmasi vielä auki?

Vielä ehtii hyvin hakea kansainväliselle vapaaehtoistyöleirille ja saada kesään tai alkusyksyyn unohtumatonta sisältöä! Leirejä löytyy laidasta laitaan erilaisilla teemoilla. Tässä esimerkkinä muutama Euroopan leiri, joilla teemoina on jooga elämäntapana, ukrainalainen maalaustaide ja kestävä maanviljely. Näillä leireillä pääset hetkeksi osaksi vahvaa paikallista yhteisöä.


ITALIA:

IT-SCI 13.1 YOGA AS A LIFESTYLE IN LA CITTÀ DELL’UTOPIA

Ajankohta: 9.-16.9.2017

 

UKRAINA:

UA-SVI 12.4 TRADITIONAL UKRAINIAN ECO-ART -PROJECT (PETRYKIVKA, DNIPRO REGION)

Ajankohta: 7.-19.8.2017

Petrykivkan kylä Dnipron alueella Ukrainassa on koristeellisen ukrainalaisen maalaustaiteen keskus. Leiri-isäntänä toimii paikallinen Petrykivkalaisen maalaustaiteen mestari, joka pyrkii perheensä kanssa vaalimaan tätä perinteistä maalausperinnettä, sekä rakentamaan perinteisiä taloja ekologisista materiaaleista. Leirillä vapaaehtoiset pääsevät tutustumaan ukrainalaiseen kulttuuriin ja elämään maaseudulla, sekä Dnipron alueen historiaan.

Leirillä osallistutaan Mykolan maatalo -nimiseen ekoturismiprojektiin. Vapaaehtoiset rakentavat museokompleksiin uutta taloa perinteisin menetelmin: seinät tehdään savesta ja oljesta, katto kaisloista. Leiriläiset rakentavat myös aitaa pajusta sekä järjestävät maatalon ympäristöä. Leirin opinto-osuus koostuu työpajoista liittyen Petrykivka-maalaustaiteeseen, perinteisiin ukrainalaisiin nukkeihin, sekä korien punomiseen. Vapaaehtoiset yöpyvät museoalueen perinteisissä taloissa.

Leirikuvaus löytyy täältä.

 

UNKARI:

HU-SCI 10.1. DRÁVAFOK -TRADITIONAL FARMING

Ajankohta: 2.-11.7.2017

Tällä leirillä pääset luonnon helmaan irti arjesta! Leirillä työskennellään mahdollisimman perinteisin ja ekologisin menetelmin suurella maatilalla pienessä Drávafokin kylässä lähellä Kroatian rajaa. Tilan tärkeimpiä tavoitteita on ympäristökasvatus sekä ihmisten osallistaminen luonnonsuojeluun ja kestävän kehityksen mukaiseen viljelyyn.

Maatilalla on tarjolla monipuolista fyysistä työtä: sadon keräämistä, puiden pilkkomista, istuttamista ja niin edelleen. Leirin opinto-osuudessa tutustutaan maisemointiin, perinteiseen ja kestävän maatalouteen sekä unkarilaiseen kulttuuriin ja maaseutuun. Leiriläiset yöpyvät vanhassa kartanossa.

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *