Monilla heinäkuun vapaaehtoisleireillä on hajapaikkoja!

Leirejä Ruotsissa ja Serbiassa

Lähde leirille lähelle! Ruotsin Lindsbergissä järjestetään ympäristöteemainen vapaaehtoisleiri, jossa vapaaehtoiset pääsevät osallistumaan vanhan talon kunnostamiseen. Talo oli 70- ja 80-luvuilla ympäristöliikkeen yhteisöllisessä käytössä, ja leirin tavoitteena on elvyttää talon toimintaa. Vapaaehtoisten tehtävät ovat monipuolisia, he voivat esimerkiksi työskennellä luomupuutarhassa tai korjata talon huoneita, kattoa sekä keittiötä. Leiri järjestetään jo 8.-21.7.13, lue lisää ja hae pian täältä!

 

Serbia 2

 

Kiinnostavatko sinua kunnostus- ja puutarhatyöt? Ehdit vielä mukaan 10.-23.7.2013 Pohjois-Serbiassa sijaitsevassa Tavankutin kylässä järjestettävälle leirille. Vapaaehtoisten työtehtäviin kuuluu esimerkiksi puisen aidan rakentaminen ja puutarhatyöt kuten rikkaruohojen kitkeminen ja kasvien kastelu. Leirillä kunnostettavan talon yhteydessä on myös pieni viinitarha ja piha-alue, jotka vaativat kunnostusta. Lue lisää täältä!

 

 

Serbia 3

Pact Ruthenorum -järjestön tavoitteena on yhdistää ruteenien etniseen vähemmistöön kuuluvia nuoria ja aktivoida heitä osallistumaan kulttuurielämään. Järjestö isännöi 15.-28.7.2013 järjestettävää vapaaehtoisleiriä Ruski Krsturin kylässä Serbiassa. Ensimmäisellä leiriviikolla vapaaehtoiset auttavat järjestön festivaalien alueen pystyttämisessä. Toisella viikolla vapaaehtoiset työskentelevät alueella sijaitsevassa koulussa ja maalavat koulurakennuksen seinissä olevat taideteokset uudestaan sekä kunnostavat koulun piha-alueita. Lue lisää leiristä ja hae täällä!

 

 

SerbiaSerbiassa on tarjolla 16.-30.7.2013 välisenä aikana töitä myös lasten kesäleirillä. Leirille osallistuvat lapset ovat orpoja tai tulevat sosiaalisesti huono-osaisista perheistä. Leirillä lapset saavat kehittää sosiaalisia taitojaan ja itsetuntoaan urheilun, luonnon ja luovien aktiviteettien avulla. Vapaaehtoiset auttavat paikallista järjestöä rakentamaan leirin eli esimerkiksi siivoavat leirialuetta ja rantaa, pystyttävät telttoja ja valmistelevat urheiluvälineitä. Toisella leiriviikolla vapaaehtoiset valmistavat ja tarjoilevat ruoat lapsille, huolehtivat leirin hygieniasta ja osalllistuvat erilaisiin aktiviteetteihin. Lue lisää täältä.

 

Hakuohjeet löytyvät täältä.

 

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *