Mikä on kansainvälinen vapaaehtoistyöleiri?

Mikä on kansainvälinen vapaaehtoistyöleiri, kuka voi osallistua ja miten leirille haetaan? Katso tästä tiivis tietopaketti vapaaehtoistyöleireistä!


Mikä on kansainvälinen vapaaehtoistyöleiri?

Yleensä noin 2-3 viikkoa kestävillä vapaaehtoistyöleireillä tehdään voittoa tavoittelemattoman paikallistahon (esimerkiksi yhdistys, nuorisokeskus, ekokylä…) hyväksi yleishyödyllistä työtä usein noin 8-15 eri maista tulevan vapaaehtoisen muodostamassa ryhmässä.

 

Kuka leirille voi lähteä?

Suurimmalle osalle leireistä voi hakea kuka vain. Jos leirillä on ikäraja tai muita erityisvaatimuksia, se ilmoitetaan leirikuvauksessa.

Leireillä tehtävä työ ei vaadi ammattitaitoa tai tietyn alan koulutusta. Useimmiten kiinnostus leirin aihetta kohtaan riittää.

 

Millaista työtä leirillä tehdään?

Leirejä löytyy erilaisilla teemoilla, paikallisperinteestä ympäristönsuojeluun ja sosiaaliseen työhön. Leireillä tehtävä työ voi olla esimerkiksi ympäristönhoitoa, manuaalista kunnostus- tai puutarhatyötä, tapahtumien järjestämisessä avustamista, tai aktiviteettien järjestämistä esimerkiksi lapsille, nuorille tai vastaanottokeskuksissa asuville turvapaikanhakijoille.

 

Miten leirille haetaan?

Voit selata vapaita leiripaikkoja KVT:n kansainvälisen kattojärjestön Service Civil Internationalin (SCI) leirinhakukoneesta. Luotuasi tunnukset järjestelmään voit hakea leireille sen kautta.

 

Mitä maksaa?

Leirinvälitysmaksu 100€ (leirit Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Australiassa, Hong Kongissa, Japanissa, Taiwanissa ja Etelä-Koreassa)/130€ (Etelän leirit) sekä KVT:n jäsenmaksu 10/20€

 

Kiinnostuitko? Kattavammin tieto leireistä ja hakemisesta löydät täältä!

 

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *