Johtokunnan esittely 2017

Anni Lamponen (puheenjohtaja)

KVT:hen tutustuin, kun lähdin Ugandaan vapaaehtoiseksi ja sille tielle jäin! Työkseni opetan ranskaa ja englantia, ja maailma minun unelmissani parantuu koulutuksen avulla. KVT antaa mahdollisuuden pienillä teoilla edistää eri puolilta maailmaa tulevien ihmisten välistä yhteisymmärrystä, ja yhdessä tekemällä voimme saada paljon aikaan!

Toimin toista vuotta KVT:n puheenjohtajana ja olen kattojärjestömme SCI:n Afrikan työryhmän yhteyshenkilö. Minuun voikin olla yhteydessä etenkin pitkäaikaisvapaaehtoisuuteen ja Afrikkaan liittyvissä kysymyksissä.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAJenni Kemppainen (varapuheenjohtaja)

Lähdin pari vuotta sitten KVT:n kautta EVS-vapaaehtoiseksi Irlantiin KVT:n sisarjärjestön toimistolle hommiin tietämättä paljoakaan KVT:sta tai SCI:sta. Käytännön tekemisellä kuitenkin oppi hyvin ja senpä takia päädyinkin tekemään seuraavana vuonna vastaavaa työtä KVT:n toimistolle, ennen kuin luikahdin Jyväskylään tekemään maisterinopintoja.

En kuitenkaan malttanut luopua KVT:n hommista vaan aloitan nyt toisen vuoteni johtiksessa. Minua saa aina pommittaa kysymyksillä, varsinkin jos ne liittyvät leireihin tai EVS-vapaaehtoisuuteen.


kvt_logo_nelio_edit.Meri_pakattuMikko-ville palsa

Olen nyt ensimmäistä vuotta mukana KVT:n johtokunnassa mutta mukana toiminnassa olen ollut jo 10 vuotta. Aloitin KVT:n toimistolla harjoittelijana 2007 ja sen jälkeen toimin sekä järjestösihteerinä että pääsihteerinä muutaman vuoden ajan. Viime vuodet olen toiminut enemmän ja vähemmän aktiivisena vapaaehtoisena eri työryhmissä ja tapahtumajärjestelyissä.

Nyt johtispestin myötä on taas aika olla tiiviimmin mukana KVT:n ytimessä. Erityisesti olen mukana media-, hallinto- ja strategiaryhmien toiminnassa sekä kuluvana vuonna ajankohtaisen KVT:n 70-vuotisjuhlien järjestelyissä. Toivotan kaikille antoisaa vapaaehtoisvuotta ja toivottavasti nähdään KVT:n merkeissä!


Milka_esittelykuva_pakattuMilka Autio

KVT:n toiminta tempaisi minut mukaansa ensimmäisen Saksassa vietetyn vapaaehtoistyöleirin jälkeen. Sen jälkeen kokemusta onkin ehtinyt kertyä jos jonkinlaista; on ollut harjoittelua KVT:ssä sekä SCI Italiassa, leirin järjestämistä Suomessa, leirin vetämistä täällä ja muualla, vapaaehtoistyötä Pohjois-Irlannissa sekä viime vuoden ajan toimimista KVT:n johtokunnassa.

Valmistuin yhteisöpedagogiksi Humakista ja KVT:lla on ollut osansa opintojeni edistymisessä. Minua kiinnostaa vapaaehtoistyön tekeminen maailmalla sekä kansainvälinen ja monikulttuurinen toiminta kotona Suomessa. Minulle tärkeitä asioita ovat elämän pienet ilot; luonto, erilaiset kulttuurit ja ihmiset, aurinko ja nukkuminen.

KVT on järjestö, jonka toimintaan on helppo lähteä mukaan. On mahtavaa olla mukana porukassa, joka jakaa samat arvot ja innostuksen vapaaehtoistyöhön!


Kuva_SofiaOhlssonsofia Olsson

Olen ollut KVT:n toiminnassa mukana muutamana vuonna vapaaehtoistyöleireillä. Viime vuonna aktivoiduin leirinvetäjäksi ja nyt olen johtokunnan varajäsen. Minulla on kaksi lasta, joista ensimmäisen sain aika nuorena, enkä ole päässyt lähtemään ulkomaille pitemmäksi aikaa. Työleirit ovat kuitenkin kansainvälistyttäneet minuakin. Useamman kerran olen käynyt leirillä lasten kanssa. KVT:n toiminta on mielestäni kasvattavaa ja merkityksellistä. Eniten olen innostunut leireistä ja turvapaikanhakijatoiminnasta.


LauraLaitinen_johtiskuvaLaura Laitinen

Olen KVT:n johtokunnassa nyt neljättä vuotta. Innostuin mukaan KVT:n toimintaan Suomessa osallistuttuani vapaaehtoistyöleireille Euroopassa ja viimeisimpänä Palestiinassa. Työleirien kokemukset yhteishengestä ja kulttuurien välisistä kohtaamisista ovat olleet minulle merkittäviä ja siksi haluan olla mukana mahdollistamassa vapaaehtoiskokemuksia myös muille.

Johtokunnassa olen mukana Suomen leirikoordinaatio -ryhmässä ja uudessa mediaryhmässä. Viihdyn kauhan varressa ja infopöytien takana. Kerron mielelläni leiritarinoita, kun satutaan juttusille.


Kuva_JasuHaapanenJasmina Haapanen

Tulin mukaan KVT:n toimintaan vuonna 2014. Ensimmäinen kokemukseni oli vapaaehtoistyöleiri vastaanottokeskuksessa Sveitsissä. Sveitsin leirin jälkeen halusin jatkaa vapaaehtoistyötä Suomessa ja löysin tieni Helsingin paikallisryhmään vetämään perhekerhoa Punavuoren vastaanottokeskukseen.  Olen ollut muun muassa koordinoimassa ja järjestämässä kerhon toimintaa. Elokuussa 2016 osallistuin KVT:n kautta Unkarissa järjestettyyn ”Change for media – Media for change” -nuorten ryhmätapaamiseen, jossa käsiteltiin maahanmuuttoon liittyviä teemoja median keinoin. Aloitin KVT:n johtokunnassa toimimisen vuoden 2017 alusta. Haluan olla mukana mahdollistamassa kulttuurienvälisiä kohtaamisia ja tavata samanhenkisiä ihmisiä ympäri maailmaa.

Johtokunnassa toimin Punavuoren vapaaehtoisryhmän vastuuhenkilönä, ja minuun voi olla yhteydessä, jos vapaaehtoistyö turvapaikanhakijoiden parissa kiinnostaa.


Saara Kytömäki

Moi! Olen Saara ja toista vuotta KVT:n johtokunnassa varajäsenenä. Tulin mukaan järjestön toimintaan toissa vuonna ollessani seitsemän kuukautta vapaaehtoisena Keniassa, ja koska kokemus oli niin mullistava, halusin jatkaa samoilla jäljillä täällä pohjolassakin.

KVT edustaa poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomana rauhanjärjestönä juuri sellaista ruohonjuuritason toimintaa, jossa voi yhdessä pienin teoin konkreettisesti rakentaa globaalia yhteisymmärrystä ja sitä kautta parempaa maailmaa. Rauhanaate on aina ajankohtainen.


NiinaKorpua_uusi_johtiskuvaNiina Korpua

Jatkan johtokunnassa tänä vuonna varsinaisena jäsenenä. Opiskelen Tampereen yliopistossa elinikäistä oppimista ja kasvatusta. KVT tuli tutuksi jo vuonna 2011 kun lähdin leirille Portugaliin. Kesällä 2014 vuorossa olikin jo kaukaisempana leirikohteena Hong Kong. Olen oppinut näinä vuosina paljon niin itsestäni kuin ihmisistä ja maailmasta yleensäkin ja uskon, että oikeanlaisella asenteella aina voi oppia lisää, tässä KVT on mahtava kanava kansainväliseen oppimiseen!

Tampereen suunnalla toimii myös KVT:n paikallisryhmä, jonka tapaamisista minut voi bongata, sinne ovat kaikki tervetulleita! Jos välimatka vaivaa niin yhteyttä saa aina myös sähköpostilla.


LairaMartikainen_johtisesittelyLaura Martikainen

Vietin keväällä 2015 sosionomiopintoihini liittyen unohtumattomat kolme kuukautta Thaimaassa pienessä alle tuhannen asukkaan kylässä. Ainutlaatuinen ja kasvattava kokemus avasi uteliaan ihmisen elämään aivan uudenlaisia näkökulmia sekä halun oppia ja nähdä lisää.

Paluuni jälkeen minua ei tarvinnut erityisemmin houkutella mukaan KVT:n toimintaan. Nyt olen toista kautta johtokunnan varajäsen, haastattelen vapaaehtoistyöhön hakevia, toimin tuki- ja yhteyshenkilönä sekä olen mukana valmentamassa uusia maailmalle lähtijöitä. Lisäksi olen etelän leirien ja pitkäaikaisvapaaehtoisvaihdon -työryhmässä. Minusta on hienoa olla mukana KVT:n toiminnan kautta edistämässä ihmisten välistä vuorovaikutusta ja yhteisymmärryksen rakentumista.


KVT:n johtokunnan yhteystiedot ovat mallia

Kerro muillekin:

Share

Olet täällä: