Johtokunnan esittely 2018

Anni Lamponen (puheenjohtaja)

KVT:hen tutustuin, kun lähdin Ugandaan vapaaehtoiseksi ja sille tielle jäin! Työkseni opetan ranskaa ja englantia, ja maailma minun unelmissani parantuu koulutuksen avulla. KVT antaa mahdollisuuden pienillä teoilla edistää eri puolilta maailmaa tulevien ihmisten välistä yhteisymmärrystä, ja yhdessä tekemällä voimme saada paljon aikaan!

Toimin kolmatta vuotta KVT:n puheenjohtajana ja olen kattojärjestömme SCI:n Afrikan työryhmän yhteyshenkilö. Minuun voikin olla yhteydessä etenkin pitkäaikaisvapaaehtoisuuteen ja Afrikkaan liittyvissä kysymyksissä.


Hanna Rask (Varapuheenjohtaja)

Päädyin ensimmäistä kertaa tekemisiin KVT:n kanssa lähtiessäni kesällä 2014 vapaaehtoistyöleirille Serbiaan. Sen jälkeen olen ollut KVT:n kautta myös EVS-vapaaehtoisena paikallismuseossa Itävallassa, ja syksystä 2016 alkaen aktiivinen Suomen toiminnassa pääasiassa Suomen leirien koordinointiryhmässä sekä järjestämässä ja myös vetämässä KVT:n 70-vuotisjuhlaleiriä Rauhanasemalla.

Vuoden jälkeen olen entistä vakuuttuneempi, että KVT:n toiminta ruohonjuuritason rauhanjärjestönä on juuri sitä, mitä haluan olla mukana tekemässä (tämän ymmärsin viimeistään huomattuani vapaaehtoistyöjargonin hiipineen antropologian graduuni).  Nyt aloitan siis ensimmäistä vuotta johtiksessa. Kiinnostus- ja/tai tietämysalueitani ovat erityisesti Suomen leirit, EVS ja turvapaikanhakijatoiminta.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAJenni Kemppainen

Lähdin muutama vuosi sitten KVT:n kautta EVS-vapaaehtoiseksi Irlantiin KVT:n sisarjärjestön toimistolle hommiin tietämättä paljoakaan KVT:sta tai SCI:sta. Käytännön tekemisellä kuitenkin oppi hyvin ja senpä takia päädyinkin tekemään seuraavana vuonna vastaavaa työtä KVT:n toimistolle, ennen kuin luikahdin Jyväskylään tekemään maisterinopintoja.

En kuitenkaan malttanut luopua KVT:n hommista vaan aloitan nyt kolmannen vuoteni johtiksessa, missä puuhastelen varsinkin Suomen leirien ja koordiksen eli Suomen leirien koordinoinnin parissa. Minuun voikin siis ottaa yhteyttä, jos sinulla on hyvä leiri-idea tai haluaisit tulla koordiksen toimintaan mukaan!


kvt_logo_nelio_edit.Meri_pakattuMikko-ville palsa

Olen nyt toista vuotta mukana KVT:n johtokunnassa mutta mukana toiminnassa olen ollut jo 10 vuotta. Aloitin KVT:n toimistolla harjoittelijana 2007 ja sen jälkeen toimin sekä järjestösihteerinä että pääsihteerinä muutaman vuoden ajan. Viime vuodet olen toiminut enemmän ja vähemmän aktiivisena vapaaehtoisena eri työryhmissä ja tapahtumajärjestelyissä.

Nyt johtispestin myötä on taas aika olla tiiviimmin mukana KVT:n ytimessä. Erityisesti olen mukana media-, hallinto- ja strategiaryhmien toiminnassa sekä kuluvana vuonna ajankohtaisen KVT:n 70-vuotisjuhlien järjestelyissä. Toivotan kaikille antoisaa vapaaehtoisvuotta ja toivottavasti nähdään KVT:n merkeissä!


Kuva_SofiaOhlssonsofia Olsson

Olen ollut KVT:n toiminnassa mukana muutamana vuonna vapaaehtoistyöleireillä. Toissa vuonna aktivoiduin leirinvetäjäksi ja nyt olen johtokunnan jäsen toista vuotta. Minulla on kaksi lasta, joista ensimmäisen sain aika nuorena, enkä ole päässyt lähtemään ulkomaille pitemmäksi aikaa. Työleirit ovat kuitenkin kansainvälistyttäneet minuakin. Useamman kerran olen käynyt leirillä lasten kanssa. KVT:n toiminta on mielestäni kasvattavaa ja merkityksellistä. Eniten olen innostunut leireistä ja turvapaikanhakijatoiminnasta.


LauraLaitinen_johtiskuvaLaura Laitinen

Olen KVT:n johtokunnassa nyt viidettä vuotta. Lähdin ensimmäiselle vapaaehtoistyöleirilleni Tsekkeihin vuonna 2011 ja olen sen jälkeen ollut mukana KVT:n toiminnassa säännöllisesti. Työleirien kokemukset yhteishengestä ja kulttuurien välisistä kohtaamisista ovat olleet minulle merkittäviä ja siksi haluan olla mukana mahdollistamassa vapaaehtoiskokemuksia myös muille mm. järjestämällä leirejä ja valmentamalla leirinvetäjiä.

Johtokunnassa olen mukana Suomen leirikoordinaatio-ryhmässä ja SCI-verkoston Building Bridges-työryhmässä. Viihdyn kauhan varressa ja infopöytien takana. Kerron mielelläni leiritarinoita, kun satutaan juttusille.

 


Virpi Luoma

Tutustuin KVT:n toimintaan muutama vuosi sitten, kun lähdin EVS-vapaaehtoiseksi sveitsiläiseen rauhanjärjestöön. Pitkäaikaisvapaaehtoisena ja myöhemmin projektityöläisenä osallistuin rauhanpoliittisen lehden toimitukseen ja tapahtumatuotantoon. Sveitsissä tutustuin myös paikalliseen Service Civil International eli SCI-toimintaan, joka innosti minut toimimaan leirikoordinaattorina sveitsiläisessä kulttuurikeskuksessa kesällä 2017.

Suomeen palattuani halusin pitää kiinni rauhantyöstä ja kulttuurisesta vuorovaikutuksesta, joten hakeuduin melkeinpä vielä matkalaukut kainalossa KVT:n toimistolle ja ensimmäistä kertaa kaksivuotiselle hallituskaudelle. Toivottavasti tavataan leiritoiminnan, koulutusten ja muiden projektien äärellä!


Sarina sarjos

Lähdin reilu vuosi sitten KVT:n kautta EVS-vapaaehtoiseksi KVT:n sisarjärjestöön. Tehtäviini kuului toiminnan järjestäminen maahan yksin tulleille alaikäisille turvapaikanhakijoille. Lisäksi koordinoin yhdessä muiden vapaaehtoisten kanssa monikulttuurista ”Open Doors” monitoimitilaa. EVS-vapaaehtoisjaksoni myötä innostuin SCI:n toiminnasta, ja päätin, että haluan jatkaa aktiivista vapaaehtoistyötä KVT:n kautta.

Minuun voi olla yhteydessä, jos olet kiinnostunut turvapaikanhakijoiden parissa tehtävästä vapaaehtoistyöstä tai EVS-vapaaehtoisuudesta.


Saana Sarpo

KVT:n mukaan päädyin vuonna 2016, kun lähdin Jordaniaan EVS-vapaaehtoiseksi puolen vuoden ajaksi. Työssäni paikallisessa nuorisojärjestössä opin paljon työskentelystä ja asumisesta monikulttuurisessa ympäristössä (jaoin asuntoni viidestä eri maasta tulevien vapaaehtoisten kanssa), ja toisaalta myös siitä, kuinka tärkeää tuki kotimaasta on. Niinpä halusin olla mukana mahdollistamassa muiden vastaavia kokemuksia, ja tarvittaessa tukemassa Lähi-idän kulttuuriin, kieleen tai byrokratiaan liittyvien pulmien kanssa.

Alueellisen suuntautumisen lisäksi olen kiinnostunut vapaaehtoistyöstä laajemmin ruohonjuuritason rauhantyönä: pienistä kohtaamisista syntyy isoja asioita! Lähellä sydäntäni ovat myös vapaaehtoistyön vastuullisuus ja kansainväliset verkostot.


KVT:n johtokunnan yhteystiedot ovat mallia

Kerro muillekin:

Share

Olet täällä: