Mikä KVT?

KVT – rauhaa maailmaan vapaaehtoistyöllä

KVT ryKansainvälinen vapaaehtoistyö ry on kansalaisjärjestö, joka edistää ruohonjuuritason toiminnalla rauhaa, tasa-arvoa, oikeudenmukaisuutta ja kestävää kehitystä. Kauttamme voi lähteä ulkomaille vapaaehtoistyöhön tai tehdä vapaaehtoistyötä Suomessa. Tämän lisäksi tarjoamme vapaaehtoistyömahdollisuuksia maahanmuuttajille ja turvapaikahakijoille.

KVT on toiminut Suomessa jo lähes 70 vuoden ajan, ja olemme välittäneet tuhansia ihmisiä vapaaehtoistyöleireille ympäri maailman. KVT:n kautta voi myös lähteä pidemmälle vapaaehtoisjaksolle tai osallistua toimintaamme Suomessa. KVT on kansainvälisen rauhanliikkeen Service Civil Internationalin (SCI) jäsenjärjestö.

KVT järjestää vuosittain Suomessa 8-14 vapaaehtoistyöleiriä, järjestää niiden ohessa globaalikasvatusaiheisia teemapäiviä sekä tarjoaa Suomessa asuville turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille vapaaehtoistyömahdollisuuksia.

KVT on Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen KepanAllianssin sekä Rauhanliiton jäsenjärjestö, ja mukana kansainvälisen vapaaehtoistyön KaVa-verkostossa, jonka muodostavat vapaaehtoisia ulkomaille välittävät järjestöt Allianssin nuorisovaihto, Maailmanvaihto ja KVT. KaVa-verkosto on määritellyt laatukriteerit kansainväliseen vapaaehtoistyöhön, joiden nuodattamiseen myös KVT on sitoutunut.

Kerro muillekin:

Share

Kansainvälinen toiminta

KVT on osa kansainvälistä Service Civil International -järjestöä, jolla on jäsenjärjestöjä 45 maassa ja kumppanijärjestöjä yli sadassa maassa.

Lue lisää »

KVT:n esittelymateriaalit

KVT:n historia

Vapaaehtoisleirien perinne saapui Suomeen, kun kveekarit järjestivät vuosina 1946 ja 1947 työleirejä toisen maailman sodan tuhojen korjaamiseksi. Kun sodan jäljet saatiin korjattua, avustustoiminta kohdistettiin köyhien auttamiseen ja erilaisten yhdistys- ja laitosleirien järjestämiseen. Vuosien kuluessa toiminta kasvoi ja monipuolistui nykyiseen muotoonsa, mutta perusajatus pysyi samana.

Lue lisää »

Johtokunnan esittely 2018

KVT:n johtokunnassa on kymmenen vapaaehtoista jäsenenä. Lue täältä johtokunnan esittely.

Lue lisää »

Liity KVT:n jäseneksi!