”Make a wish” -taideteos Pasilan kirjastossa!

Make a Wish on yhteisöllinen taideprojekti, jonka kehittivät yhdessä KVT:n vapaaehtoiset Jelena Simic ja Katri Olkkonen sekä Concreatives-taidekollektiivi. Teos on nyt nähtävissä kokonaisuudessaan Pasilan kirjastossa!

Make a Wish -teoksen tekemiseen ovat osallistuneet kantasuomalaiset, turvapaikanhakijat ja maahanmuuttajataustaiset nuoret, ja se kuvastaa osaltaan sitä, kuinka eri taustoista ja kulttuureista huolimatta ihmisiä yhdistävät samankaltaiset haaveet.

Teos on yksi A Route to Connect -opintomatkan jatkoprojekteista. Opintomatka sijoittui Balkanin maiden pakolaisleireille Euroopan rajoille, ja sen järjesti KVT:n kattojärjestö Service Civil International (SCI) 15.5.-2.6.2017. Opintomatkan tarkoitus oli konkreettisen kuvan saaminen Euroopan raja-alueiden leireistä, pakolaisten tämänhetkisestä tilanteesta sekä paikan päällä auttavista järjestöistä.  Katri ja Jelena ottivat osaa matkaan 18 nuoren kansainvälisessä ryhmässä, jonka matka kulki Slovenian, Kroatian, Serbian ja Makedonian halki Kreikkaan. Matkan jälkeen nuoret ovat järjestäneet aiheeseen liittyviä jatkoprojekteja kotimaissaan ympäri Eurooppaa. Lisätietoa matkasta ja jatkoprojekteista löytyy niin kuvina kuin tarinoina sivuilta: www.routetoconnect.com.

Concreatives on sosiaalista muotoilua tekevä muotoilijoiden kollektiivi ja yhteisöllisen kaupunkikulttuurin tekijä. Concreatives tekee tekstiiligraffiteja ja osallistavaa, urbaania taidetta. Concreatives
tunnetaan muun muassa tekstiiligraffititeoksista Kalasataman ja Vuosaaren metroasemilla, Itäkeskuksen Stoan sillan Valoa idästä  -teoksesta sekä Helsingin Arkadiankatu 4 satuhahmoista sekä Sporan
neulekarnevaali -tapahtumasta. Concreatives osallistui myös Rauhanasemalla pidetyn Co-Creative Craftivism leirin toteutukseen kesällä 2017.

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *