Jäsenuutisia juhlavuoden kynnyksellä!

Terveisiä synttärisankari KVT:ltä! Vuosi 2017 on juhlaa täynnä, sillä yhdessä olemme saavuttaneet 70 vuoden kokemuksen vapaaehtoistyöstä. Iso kiitos kaikille vanhoille ja uusille jäsenille!

KVT:llä käy kova tohina juhlavuotta suunnitellessa ja toteuttaessa, tervetuloa osallistumaan! Tänä vuonna luvassa on muun muassa työpajoja, paljon leirejä ja juhla. Vaikka tekijät vaihtuvatkin ei vapaaehtoistyön luonne ole muuttunut 70 vuoden aikana. Siihen kuuluvat yhdessäolo, yhteenkuuluvuus ja yksilöiden sisäinen kasvu. Näitä me KVT:ssa haluamme vaalia seuraavatkin vuosikymmenet!

”Tämä on historiallinen päivä, sillä vähän ennen sen loppumista pääosa Auttikönkään leirin jäsenistä raahasi tavararoitaan kohti leiripaikkaa.” Ote Autin leirin päiväkirjasta vuodelta 1946, jolloin järjestettiin ensimmäiset leirit. KVT perustettiin virallisesti marraskuussa 1947.

Leireillä tehtävä työ Suomessa liittyy nykyään enemmän yhteisölliseen toimintaan ja vähemmän fyysisiin rakennus- ja raivaushommiin, mutta toiminnan perustana oleva tavoite maailmasta ilman sotaa on nykyään läsnä aivan yhtä lailla kuin ennenkin. Seitsemän vuosikymmentä sitten Suomi oli toipumassa sodista ja sekä amerikkalaiset kveekarit että muiden pohjoismaiden vapaaehtoiset viettivät useammankin kesäkuukauden Lapissa jälleenrakennustöissä. Tänä päivänä on meidän vuoromme tarjota tukea ja mahdollisuuksia niille, jotka ovat sotaa ja yhteiskunnallista epävakautta paossa. KVT:n toiminta Suomessa asuvien turvapaikanhakijoiden osallistumisen mahdollistamiseksi Suomen leireille jatkuu jo seitsemättä vuotta. Kuluneiden vuosien aikana yli 100 henkilöä on päässyt osallistumaan Suomen leireille. Saamamme palaute on ollut erittäin positiivista – käy lukemassa Ibrahimin kokemuksista viime kesän leireiltä. KVT ei saa turvapaikanhakijatoimintaan julkista rahoitusta, joten ilman jäsenmaksuja toiminnan ylläpitäminen olisi entistä vaikeampaa. Jokainen jäsen merkitsee paljon!

Jäsenmaksun suuruus vuonna 2017 on 10 euroa (opiskelijat, työttömät, vähävaraiset) tai 20 euroa (muut).

Jäsenmaksu maksetaan seuraavin tiedoin:

Saaja: Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry
IBAN:  FI98 8000 1200 0695 17
BIC: DABAFIHH
Viesti: Maksajan nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja syntymävuosi
Summa: 10 / 20 euroa

Suurkiitos tuestasi!

KVT:n jäsenuutisia lyhyesti:

  • KVT:n kevätvuosikokous pidetään tiistaina 4.4.2017 klo 17.30 Rauhanasemalla Helsingissä.
  • Seuraa KVT:tä Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa! Sieltä saat myös juhlavuoden viimeisimmät tiedot. Helppo tapa tukea toimintaamme on jakaa postauksiamme ja kertoa meistä ystävillesi!

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *