Haluatko kokemusta nuorisotyöstä Makedoniassa?

Oletko nuorisotyön ammattilainen tai alan opiskelija? Haluatko saada lisää kansainvälistä kokemusta ja uusia tuulia nuorisotyöstä Makedoniassa?

Lähde kuukauden mittaiseen nuorisotyöntekijävaihtoon Makedoniaan Kumanovon kaupunkiin marraskuuksi 2015 (paikka kahdelle) tai maaliskuuksi 2016 (paikka yhdelle). Vaihdon koordinoivana tahona toimii Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry (KVT), ja vastaanottavana tahona KVT:n makedonialainen kumppanijärjestö Center for Intercultural Dialogue CID.  Tämä vaihto sopii esimerkiksi harjoittelupaikaksi nuorisoalan opiskelijalle. Lähtijälle kustannetaan matkat, vakuutus sekä ylläpito Makedoniassa. Rahoitus tulee EU:n Erasmus+ ohjelmasta.

CID koordinoi Kumanovossa nuorten tukiverkostoa, jota kutsutaan nimellä “Multi Култи” Youth Centers. Keskuksen toiminnan päätarkoituksena on luoda nuorille oppimismahdollisuuksia sekä mahdollisuus ideointiin ja ajatustenvaihtoon. Toimintaan kuuluu mm. nuorten pitämä radio, taidetta, käsitöitä sekä teatteria. Järjestön erityisosaamiseen kuuluu sosiaalisen oikeidenmukaisuuden puolesta toimiminen. CID tarjoaa myös koulutusta uusille nuorisotyöntekijäille ja on perustanut ”Youth Workers Academyn”, jossa perehdytään laadukkaan nuorisotyön perusperiaatteisiin. Suomesta Makedoniaan menevä nuorisotyöntekijä tulisi siis tekemään töitä ”Youth Workers Academyn” kehittämistehtävien parissa ja osallistuisi samalla nuorisokeskuksen toimintaan. Erityistoiveena olisi, että osallistuja pystyisi ideoimaan uusia toimintamalleja ja projektiehdotuksia nuorten toimintaa varten.

Tehtävien kuvaus:

 • Kehittää sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen liittyvää toimintaa ja työpajoja
 • Avustaa CID:n henkilökuntaa nuorisokeskuksen hankesuunnitelmien tekemisessä
 • Osallistavista nuorisotyömenetelmistä oppiminen ja tutkimuksen tekeminen
 • Avustaa tiedotusmateriaalien ja esitysten tekemisessä
 • Osallistua Against Hate Speech and Discrimination -toiminnan toteuttamiseen
 • Tutustua vähemmistöjen asemaan Makedoniassa sekä nuorisokeskuksessa

Tämä paikka sopii sinulle jos:

 • Olet 18-30 -vuotias
 • Sinulla on nuorisotyöstä vähintään vuoden kokemus
 • Sinulla on kokemusta nuorille suunnattujen tapahtumien ja työpajojen järjestämisestä
 • Olet kiinnostunut koulutusten ja hankkeiden kehittämistyöstä
 • Olet kiinnostunut hankesuunnittelusta ja motivoitunut ideoimaan uusia projekteja
 • Olet englannin kielen taitoinen, oma-aloitteinen, idearikas ja vastuuntuntoinen

Makedoniasta ja CID:stä saa lisätietoja myös tutustumalla Sofi Salmen 6 kk mittaiseen vapaaehtoistyökokemukseen nuorisotyön parissa Makedoniassa.

Kiinnostuitko? Kysymykset ja hakemukset (englanninkielinen CV ja motivaatiokirje) tulee lähettää 14.8. mennessä KVT:n toimistoon osoitteeseen:

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

Luovaa toimintaa ja luontoelämyksiä Sveitsissä

Kiinnostaako sinua taide, lasten ja nuorten kanssa toimiminen sekä kansainvälisessä yhteisössä työskenteleminen? Entäpä ekologinen elämäntapa, permakulttuuri ja yhteisöllinen asuminen? Tässä on sinulle elämäsi tilaisuus kartuttaa kansainvälistä työkokemusta ja tehdä EU-tuettua vapaaehtoistyötä mielenkiintoisten tehtävien parissa! 

Lue lisää »

Vielä ehdit hakea kesän vapaaehtoistyöleireille!

Jos kesäloma- tai työpaikkasuunnitelmat menivätkin mönkään, voit vielä hakea kansainväliselle vapaaehtoistyöleirille tekemään konkreettisia tekoja paremman maailman edistämiseksi. Leiritietokannasta löytyy edelleen yli 500 leirimahdollisuutta ympäri maailman.

Lue lisää »

Yhteisöllistä asumista ja kunnostustöitä Itävallassa tai taidekasvatusta Islannissa? Leiripaikkoija kesäkuulle löytyy vielä runsaasti!

Haluaisitko lähteä vapaaehtoistyöleirille alkukesästä? Leiritietokannasta löytyy vielä laaja valikoima leiripaikkoja kesäkuulle, ja viimehetken lähtijä saattaa napata paikan mieleiselleen leirille jopa vielä toukokuullekin. Vilkaise täältä muutama poiminta uusimmista leiripaikoista!

Lue lisää »