Haluatko kokemusta nuorisotyöstä Makedoniassa?

Oletko nuorisotyön ammattilainen tai alan opiskelija? Haluatko saada lisää kansainvälistä kokemusta ja uusia tuulia nuorisotyöstä Makedoniassa?

Lähde kuukauden mittaiseen nuorisotyöntekijävaihtoon Makedoniaan Kumanovon kaupunkiin marraskuuksi 2015 (paikka kahdelle) tai maaliskuuksi 2016 (paikka yhdelle). Vaihdon koordinoivana tahona toimii Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry (KVT), ja vastaanottavana tahona KVT:n makedonialainen kumppanijärjestö Center for Intercultural Dialogue CID.  Tämä vaihto sopii esimerkiksi harjoittelupaikaksi nuorisoalan opiskelijalle. Lähtijälle kustannetaan matkat, vakuutus sekä ylläpito Makedoniassa. Rahoitus tulee EU:n Erasmus+ ohjelmasta.

CID koordinoi Kumanovossa nuorten tukiverkostoa, jota kutsutaan nimellä “Multi Култи” Youth Centers. Keskuksen toiminnan päätarkoituksena on luoda nuorille oppimismahdollisuuksia sekä mahdollisuus ideointiin ja ajatustenvaihtoon. Toimintaan kuuluu mm. nuorten pitämä radio, taidetta, käsitöitä sekä teatteria. Järjestön erityisosaamiseen kuuluu sosiaalisen oikeidenmukaisuuden puolesta toimiminen. CID tarjoaa myös koulutusta uusille nuorisotyöntekijäille ja on perustanut ”Youth Workers Academyn”, jossa perehdytään laadukkaan nuorisotyön perusperiaatteisiin. Suomesta Makedoniaan menevä nuorisotyöntekijä tulisi siis tekemään töitä ”Youth Workers Academyn” kehittämistehtävien parissa ja osallistuisi samalla nuorisokeskuksen toimintaan. Erityistoiveena olisi, että osallistuja pystyisi ideoimaan uusia toimintamalleja ja projektiehdotuksia nuorten toimintaa varten.

Tehtävien kuvaus:

 • Kehittää sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen liittyvää toimintaa ja työpajoja
 • Avustaa CID:n henkilökuntaa nuorisokeskuksen hankesuunnitelmien tekemisessä
 • Osallistavista nuorisotyömenetelmistä oppiminen ja tutkimuksen tekeminen
 • Avustaa tiedotusmateriaalien ja esitysten tekemisessä
 • Osallistua Against Hate Speech and Discrimination -toiminnan toteuttamiseen
 • Tutustua vähemmistöjen asemaan Makedoniassa sekä nuorisokeskuksessa

Tämä paikka sopii sinulle jos:

 • Olet 18-30 -vuotias
 • Sinulla on nuorisotyöstä vähintään vuoden kokemus
 • Sinulla on kokemusta nuorille suunnattujen tapahtumien ja työpajojen järjestämisestä
 • Olet kiinnostunut koulutusten ja hankkeiden kehittämistyöstä
 • Olet kiinnostunut hankesuunnittelusta ja motivoitunut ideoimaan uusia projekteja
 • Olet englannin kielen taitoinen, oma-aloitteinen, idearikas ja vastuuntuntoinen

Makedoniasta ja CID:stä saa lisätietoja myös tutustumalla Sofi Salmen 6 kk mittaiseen vapaaehtoistyökokemukseen nuorisotyön parissa Makedoniassa.

Kiinnostuitko? Kysymykset ja hakemukset (englanninkielinen CV ja motivaatiokirje) tulee lähettää 14.8. mennessä KVT:n toimistoon osoitteeseen:

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

Haluatko kokea thaimaalaisen yhteisöllisyyden?

Haluatko osallistua paikallisen kalastajayhteisön elämään, taidefestivaalin järjestämiseen, opettaa englantia tai kehittää ympäristöystävällistä maanviljelyä? Thaimaassa on useita mielenkiintoisia vapaaehtoistyöpaikkoja, joiden erityispiirteenä on vapaaehtoisen osallisuus maaseudulla sijaitsevien paikallisyhteisöjen arkeen.

Lue lisää »

Perhekoti Moldovassa etsii EVS-vapaaehtoista vuodelle 2018!

Haluatko sukeltaa moldavalaiseen arkeen, auttaa perhekodin askareissa sekä työskennellä lasten kanssa? Moldovaan etsitään 18-30 -vuotiasta vapaaehtoista, jolla on kokemusta lasten kanssa työskentelystä sekä intoa kehittää taitojaan erityislasten kanssa toimimisessa. Vapaaehtoistyöjakso alkaa tammi-helmikuussa 2018 ja kestää 10-12 kk. 

Lue lisää »

Nuorisotoiminnan koordinaattoriksi Peruun? Ei ohjelmamaksua!

Haluatko lähteä vapaaehtoiseksi Peruun ja osallistua paikallisen yhteisön elämään Huaycánin kaupungissa Liman esikaupunkialueella? Huaycániin etsitään nyt nuorisotoiminnan koordinaattoria 14.3–15.9.2018 väliseksi ajaksi. Vapaaehtoiselle tarjotaan täysihoito. Sopii hyvin myös harjoittelupaikaksi!

Lue lisää »