Haluatko kokemusta nuorisotyöstä Makedoniassa?

Oletko nuorisotyön ammattilainen tai alan opiskelija? Haluatko saada lisää kansainvälistä kokemusta ja uusia tuulia nuorisotyöstä Makedoniassa?

Lähde kuukauden mittaiseen nuorisotyöntekijävaihtoon Makedoniaan Kumanovon kaupunkiin marraskuuksi 2015 (paikka kahdelle) tai maaliskuuksi 2016 (paikka yhdelle). Vaihdon koordinoivana tahona toimii Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry (KVT), ja vastaanottavana tahona KVT:n makedonialainen kumppanijärjestö Center for Intercultural Dialogue CID.  Tämä vaihto sopii esimerkiksi harjoittelupaikaksi nuorisoalan opiskelijalle. Lähtijälle kustannetaan matkat, vakuutus sekä ylläpito Makedoniassa. Rahoitus tulee EU:n Erasmus+ ohjelmasta.

CID koordinoi Kumanovossa nuorten tukiverkostoa, jota kutsutaan nimellä “Multi Култи” Youth Centers. Keskuksen toiminnan päätarkoituksena on luoda nuorille oppimismahdollisuuksia sekä mahdollisuus ideointiin ja ajatustenvaihtoon. Toimintaan kuuluu mm. nuorten pitämä radio, taidetta, käsitöitä sekä teatteria. Järjestön erityisosaamiseen kuuluu sosiaalisen oikeidenmukaisuuden puolesta toimiminen. CID tarjoaa myös koulutusta uusille nuorisotyöntekijäille ja on perustanut ”Youth Workers Academyn”, jossa perehdytään laadukkaan nuorisotyön perusperiaatteisiin. Suomesta Makedoniaan menevä nuorisotyöntekijä tulisi siis tekemään töitä ”Youth Workers Academyn” kehittämistehtävien parissa ja osallistuisi samalla nuorisokeskuksen toimintaan. Erityistoiveena olisi, että osallistuja pystyisi ideoimaan uusia toimintamalleja ja projektiehdotuksia nuorten toimintaa varten.

Tehtävien kuvaus:

 • Kehittää sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen liittyvää toimintaa ja työpajoja
 • Avustaa CID:n henkilökuntaa nuorisokeskuksen hankesuunnitelmien tekemisessä
 • Osallistavista nuorisotyömenetelmistä oppiminen ja tutkimuksen tekeminen
 • Avustaa tiedotusmateriaalien ja esitysten tekemisessä
 • Osallistua Against Hate Speech and Discrimination -toiminnan toteuttamiseen
 • Tutustua vähemmistöjen asemaan Makedoniassa sekä nuorisokeskuksessa

Tämä paikka sopii sinulle jos:

 • Olet 18-30 -vuotias
 • Sinulla on nuorisotyöstä vähintään vuoden kokemus
 • Sinulla on kokemusta nuorille suunnattujen tapahtumien ja työpajojen järjestämisestä
 • Olet kiinnostunut koulutusten ja hankkeiden kehittämistyöstä
 • Olet kiinnostunut hankesuunnittelusta ja motivoitunut ideoimaan uusia projekteja
 • Olet englannin kielen taitoinen, oma-aloitteinen, idearikas ja vastuuntuntoinen

Makedoniasta ja CID:stä saa lisätietoja myös tutustumalla Sofi Salmen 6 kk mittaiseen vapaaehtoistyökokemukseen nuorisotyön parissa Makedoniassa.

Kiinnostuitko? Kysymykset ja hakemukset (englanninkielinen CV ja motivaatiokirje) tulee lähettää 14.8. mennessä KVT:n toimistoon osoitteeseen:

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

Syksyllä leirille!

Miltä syksysi näyttää? Kiinnostaisiko sinua lähteä tutustumaan uusiin kulttuureihin ja työskentelemään yhteisen hyvän ja rauhallisemman maailman puolesta? Vaikka vilkkain leirisesonki onkin pian ohi, järjestetään syksyllä vielä monia mielenkiintoisia vapaaehtoistyöprojekteja, joille ehtii edelleen hakea.

Lue lisää »

Lähde osallistumaan erityislasten arkeen Moldovaan!

Haluatko sukeltaa moldovalaiseen arkeen, auttaa perhekodin askareissa sekä työskennellä lasten kanssa? Moldovaan etsitään 18-30 -vuotiasta vapaaehtoista, jolla on kokemusta lasten kanssa työskentelystä sekä intoa kehittää taitojaan erityislasten kanssa toimimisessa. Vapaaehtoistyöjakso alkaa syyskuussa 2018/heti kuin mahdollista ja kestää joulukuun loppuun saakka.

Lue lisää »

EVS-vapaaehtoiseksi nuorisokeskukseen Belgiaan?

De Hoge Rielen on keskus, joka tarjoaa lapsi- ja nuorisoryhmille majoitusta ja monenlaista toimintaa. Keskus sijaitsee entisessä sotilastukikohdassa, jonka rakennukset on 70-luvulla muutettu ravintolaksi sekä ryhmä- ja nukkumatiloiksi. Alueella on 17 rakennusta ja sekä telttailumahdollisuus. Alueen koko on 230 hehtaaria ja se on yksi suurimmista nuorisokeskuksista Flanderin alueella.

Lue lisää »