EVS-vapaaehtoiseksi Unkariin alaikäisten turvapaikanhakijoiden pariin? Hakuaikaa jatkettu!

Kiinnostaako sinua taide, muotoilu ja viestintä sekä alaikäisten turvapaikanhakijoiden kanssa työskentely? Tuletko helposti toimeen monenlaisten ihmisten kanssa ja pidätkö työpajojen vetämisestä? Jos vastasit myöntävästi näihin kysymyksiin, niin hae tähän EVS-vapaaehtoispaikkaan Unkariin! 

OpenDoors_Unkari2016-kartta

Kesto: heinäkuu 2016 – heinäkuu 2017, järjestäjänä on KVT:n sisarjärjestö Útilapu Halozat – SCI Hungary, Budapest.

Projektin kuvaus: Open Doors -projekti on ollut käynnissä vuodesta 2013 saakka. Projektissa työskennellään alaikäisten yksin maahan tulleiden pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kanssa, tavoitteena on tarjota heille mahdollisuus tutustua unkarilaiseen yhteiskuntaan taiteen ja muotoilun välityksellä. Työpajoissa opitaan muun muassa visuaalisesta viestinnästä ja sosiaalisesta muotoilusta, jonka keskiössä on yhteisöjen hyvinvointi. Projektissa rakennetaan ja luodaan yhdessä turvapaikanhakijoiden kanssa sitä ympäristöä missä nuoret elävät (sisustetaan, rakennetaan ja luodaan arkea riemastuttavia rakenteita). Tiiviinä osana ovat myös taideprojektit, joiden kautta nuoret integroituvat – oppivat kielestä ja kommunikaatiosta sekä tutustuvat yhteisöön ja sen tapoihin. Toiminnan avulla pyritään edesauttamaan nuorten pakolaisten integraatiota sekä lisämään unkarilaisten nuorten ymmärrystä alaikäisten turvapaikanhakijoiden tilanteesta, taidetta ja muotoilua käytetään siis keinoina eri ryhmien välisessä siltojen rakentamisessa. Projektissa järjestetään viikoittaisia työpajoja, yleisötilaisuuksia sekä kesällä pari viikkoa kestäviä vapaaehtoistyöleirejä.

Vapaaehtoinen tulee myös osallistumaan Útilapu Halozatin yleisiin vapaaehtoiskoordinaation tehtäviin (vapaaehtoistyöleirien järjestäminen ja vapaaehtoisten koordinointi), mutta pääasialliset tehtävät ovat Open Doors -projektin puitteissa.

Katso Open Doors -projektia kuvaava riemastuttava video!

Mikä EVS? EVS-vapaaehtoisen tulisi olla 18-30 -vuotias. Vapaaehtoiselle kustannetaan matkat (max 275 euroa), majoitus, ruoka, vakuutus, kielikurssi sekä maksetaan pieni taskuraha. Vapaaehtoiset tapaavat säännöllisesti myös muita EVS-vapaaehtoisia sekä Útilapu Unkarin aktiivisia jäseniä. Vapaaehtoiset osallistuvat jaksonsa pituudesta riippuen 1-3 kansalliseen koulutukseen EVS-jaksonsa aikana. Voit lukea Cimon sivuilta lisätietoa Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu EVS -ohjelmasta.

Vapaaehtoisen profiili: Vapaaehtoisella tulisi olla kokemusta nuorten parissa työskentelystä, olla luova ja taiteellinen sekä kykenevä työskentelemään traumaattisiakin asioita kokeneiden nuorten parissa. Vapaaehtoisen tulisi myös olla kärsivällinen, avarakatseinen ja pystyä ymmärtämään erilaisista taustoista tulevia ihmisiä. Nopea improvisointi- ja reagointikyky ovat myös tarpeellisia. Tämän lisäksi vapaaehtoiselta toivotaan aktiivista työotetta, hyviä tiimityöskentelytaitoja ja organisointikykyä. Vapaaehtoinen ei koskaan työskentele yksin, vaan aina yhteistyössä ammattilaisen kanssa.

Haku: Lähetä englanninkielinen CV ja motivaatiokirje sunnuntaihin 21.2. mennessä osoitteeseen

OpenDoors_Unkari2016-kadet

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

Syksyllä leirille!

Miltä syksysi näyttää? Kiinnostaisiko sinua lähteä tutustumaan uusiin kulttuureihin ja työskentelemään yhteisen hyvän ja rauhallisemman maailman puolesta? Vaikka vilkkain leirisesonki onkin pian ohi, järjestetään syksyllä vielä monia mielenkiintoisia vapaaehtoistyöprojekteja, joille ehtii edelleen hakea.

Lue lisää »

Lähde osallistumaan erityislasten arkeen Moldovaan!

Haluatko sukeltaa moldovalaiseen arkeen, auttaa perhekodin askareissa sekä työskennellä lasten kanssa? Moldovaan etsitään 18-30 -vuotiasta vapaaehtoista, jolla on kokemusta lasten kanssa työskentelystä sekä intoa kehittää taitojaan erityislasten kanssa toimimisessa. Vapaaehtoistyöjakso alkaa syyskuussa 2018/heti kuin mahdollista ja kestää joulukuun loppuun saakka.

Lue lisää »

EVS-vapaaehtoiseksi nuorisokeskukseen Belgiaan?

De Hoge Rielen on keskus, joka tarjoaa lapsi- ja nuorisoryhmille majoitusta ja monenlaista toimintaa. Keskus sijaitsee entisessä sotilastukikohdassa, jonka rakennukset on 70-luvulla muutettu ravintolaksi sekä ryhmä- ja nukkumatiloiksi. Alueella on 17 rakennusta ja sekä telttailumahdollisuus. Alueen koko on 230 hehtaaria ja se on yksi suurimmista nuorisokeskuksista Flanderin alueella.

Lue lisää »