EVS-vapaaehtoiseksi pakolaiskeskukseen Italiaan?

Italiaan etsitään kiireellisesti yhtä EVS-vapaaehtoista työskentelemään Laziossa Rietin kaupungissa sijaitsevassa pakolaiskeskuksessa. Refugees-projektissa edistetään solidaarisuutta ja tuetaan pakolaisten omatoimisuutta uudessa asuinympäristössä. Vapaaehtoistyö alkaa lokakuussa 2015 ja kestää vuoden. 

Vapaaehtoisten tulisi olla motivoituneita ja kyetä ymmärtämään kotimaastaan lähteneiden/paenneiden ihmisten todellisuutta. Tavoitteena on ”tekemällä oppiminen” ja työnkuvat on pyritty laatimaan niin, että ne olisivat mahdollisimman monipuolisia ja mahdollistaisivat luovuuden käyttämisen.

Caritas on katolilaisen kirkon alainen järjestö, mutta vapaaehtoisen tehtäviin ei liity uskonnollisia kytköksiä.

Vapaaehtoinen toimii seuraavissa tehtävissä:

  •  Järjestää tapaamisia, joiden tavoitteena on tarjota pakolaisille ja turvapaikanhakijoille vertaistukea sekä mahdollisuuden kertoa taustastaan, historiastaan tai kokemuksistaan
  • Osallistuu vuorotellen muiden vapaaehtoisten kanssa ruoan jakamiseen St. Claire keskuksessa
  • Avustaa arkiaskareissa kuten virastokäynneillä, ruokaostoksissa, postitoimistossa jne.
  • Osallistuu kansainvälisen pakolaisten päivän/rasismin vastaisen päivän/vapaaehtoisten päivän toiminnan suunnitteluun ja tiedotukseen
  • Voi tuoda toimintaan oman panoksensa ja luovuutensa järjestämällä tapahtumia tai valokuvanäyttelyitä, tekemällä videoita, työpajoja…

Tarkempia tietoja saa myös tästä videosta, joka on tehty projektiin vuonna 2012 osallistuneiden EVS-vapaaehtoisten kanssa.

Vapaaehtoisen toivotaan olevan oma-aloitteinen, luova, luotettava, aidosti kiinnostunut mainituista tehtävistä, hyvä tiimityöskentelijä sekä osaavan englantia sekä olevan halukas opiskelemaan italiaa. Italian tai jonkin muun romaanisen kielen taito on plussa.

MIKÄ EVS? EVS-vapaaehtoisen tulee olla 18-30 -vuotias. Vapaaehtoiselle kustannetaan matkat, majoitus, ruoka, vakuutus, verkkokielikurssi sekä maksetaan pieni taskuraha. Tämän lisäksi vapaaehtoisen tulee vapaaehtoisjaksonsa aikana osallistua kahteen valmennukseen. Lue Cimon sivuilta lisätietoa Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu EVS -ohjelmasta.

Lisätiedot ja hakeminen: lähetä englanninkielinen CV ja motivaatiokirje mahdollisimman pian KVT:n toimistolle osoitteeseen:  Paikka täytetään heti sopivan vapaaehtoisen löydyttyä.

Heini_Hyrkkö_Lavrio_Kreikka05

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

Haluatko kokea thaimaalaisen yhteisöllisyyden?

Haluatko osallistua paikallisen kalastajayhteisön elämään, taidefestivaalin järjestämiseen, opettaa englantia tai kehittää ympäristöystävällistä maanviljelyä? Thaimaassa on useita mielenkiintoisia vapaaehtoistyöpaikkoja, joiden erityispiirteenä on vapaaehtoisen osallisuus maaseudulla sijaitsevien paikallisyhteisöjen arkeen.

Lue lisää »

Perhekoti Moldovassa etsii EVS-vapaaehtoista vuodelle 2018!

Haluatko sukeltaa moldavalaiseen arkeen, auttaa perhekodin askareissa sekä työskennellä lasten kanssa? Moldovaan etsitään 18-30 -vuotiasta vapaaehtoista, jolla on kokemusta lasten kanssa työskentelystä sekä intoa kehittää taitojaan erityislasten kanssa toimimisessa. Vapaaehtoistyöjakso alkaa tammi-helmikuussa 2018 ja kestää 10-12 kk. 

Lue lisää »

Nuorisotoiminnan koordinaattoriksi Peruun? Ei ohjelmamaksua!

Haluatko lähteä vapaaehtoiseksi Peruun ja osallistua paikallisen yhteisön elämään Huaycánin kaupungissa Liman esikaupunkialueella? Huaycániin etsitään nyt nuorisotoiminnan koordinaattoria 14.3–15.9.2018 väliseksi ajaksi. Vapaaehtoiselle tarjotaan täysihoito. Sopii hyvin myös harjoittelupaikaksi!

Lue lisää »