EVS-vapaaehtoiseksi pakolaiskeskukseen Italiaan?

Italiaan etsitään kiireellisesti yhtä EVS-vapaaehtoista työskentelemään Laziossa Rietin kaupungissa sijaitsevassa pakolaiskeskuksessa. Refugees-projektissa edistetään solidaarisuutta ja tuetaan pakolaisten omatoimisuutta uudessa asuinympäristössä. Vapaaehtoistyö alkaa lokakuussa 2015 ja kestää vuoden. 

Vapaaehtoisten tulisi olla motivoituneita ja kyetä ymmärtämään kotimaastaan lähteneiden/paenneiden ihmisten todellisuutta. Tavoitteena on ”tekemällä oppiminen” ja työnkuvat on pyritty laatimaan niin, että ne olisivat mahdollisimman monipuolisia ja mahdollistaisivat luovuuden käyttämisen.

Caritas on katolilaisen kirkon alainen järjestö, mutta vapaaehtoisen tehtäviin ei liity uskonnollisia kytköksiä.

Vapaaehtoinen toimii seuraavissa tehtävissä:

  •  Järjestää tapaamisia, joiden tavoitteena on tarjota pakolaisille ja turvapaikanhakijoille vertaistukea sekä mahdollisuuden kertoa taustastaan, historiastaan tai kokemuksistaan
  • Osallistuu vuorotellen muiden vapaaehtoisten kanssa ruoan jakamiseen St. Claire keskuksessa
  • Avustaa arkiaskareissa kuten virastokäynneillä, ruokaostoksissa, postitoimistossa jne.
  • Osallistuu kansainvälisen pakolaisten päivän/rasismin vastaisen päivän/vapaaehtoisten päivän toiminnan suunnitteluun ja tiedotukseen
  • Voi tuoda toimintaan oman panoksensa ja luovuutensa järjestämällä tapahtumia tai valokuvanäyttelyitä, tekemällä videoita, työpajoja…

Tarkempia tietoja saa myös tästä videosta, joka on tehty projektiin vuonna 2012 osallistuneiden EVS-vapaaehtoisten kanssa.

Vapaaehtoisen toivotaan olevan oma-aloitteinen, luova, luotettava, aidosti kiinnostunut mainituista tehtävistä, hyvä tiimityöskentelijä sekä osaavan englantia sekä olevan halukas opiskelemaan italiaa. Italian tai jonkin muun romaanisen kielen taito on plussa.

MIKÄ EVS? EVS-vapaaehtoisen tulee olla 18-30 -vuotias. Vapaaehtoiselle kustannetaan matkat, majoitus, ruoka, vakuutus, verkkokielikurssi sekä maksetaan pieni taskuraha. Tämän lisäksi vapaaehtoisen tulee vapaaehtoisjaksonsa aikana osallistua kahteen valmennukseen. Lue Cimon sivuilta lisätietoa Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu EVS -ohjelmasta.

Lisätiedot ja hakeminen: lähetä englanninkielinen CV ja motivaatiokirje mahdollisimman pian KVT:n toimistolle osoitteeseen:  Paikka täytetään heti sopivan vapaaehtoisen löydyttyä.

Heini_Hyrkkö_Lavrio_Kreikka05

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

Volunteering vs Violence -opintoleiri Roomassa

Kiinnostaako sinua oppia kuinka kansainvälinen vapaaehtoistyö on vaikuttanut Italian antifasistiseen toimintaan ja rauhanliikkeeseen? Millainen rooli kaupunkitiloilla on ollut tässä kehityksessä? Kuinka vapaaehtoistyöllä voi edistää yhteiskunnallista dialogia ja vakautta?

Lue lisää »

EVS-vapaaehtoiseksi nuorisokeskukseen Belgiaan?

De Hoge Rielen on keskus, joka tarjoaa lapsi- ja nuorisoryhmille majoitusta ja monenlaista toimintaa. Keskus sijaitsee entisessä sotilastukikohdassa, jonka rakennukset on 70-luvulla muutettu ravintolaksi sekä ryhmä- ja nukkumatiloiksi. Alueella on 17 rakennusta ja sekä telttailumahdollisuus. Alueen koko on 230 hehtaaria ja se on yksi suurimmista nuorisokeskuksista Flanderin alueella.

Lue lisää »

Luovaa toimintaa ja luontoelämyksiä Sveitsissä

Kiinnostaako sinua taide, lasten ja nuorten kanssa toimiminen sekä kansainvälisessä yhteisössä työskenteleminen? Entäpä ekologinen elämäntapa, permakulttuuri ja yhteisöllinen asuminen? Tässä on sinulle elämäsi tilaisuus kartuttaa kansainvälistä työkokemusta ja tehdä EU-tuettua vapaaehtoistyötä mielenkiintoisten tehtävien parissa! 

Lue lisää »