EVS-vapaaehtoiseksi Liettuaan – haku avattu uudestaan!

EVS-vapaaehtoisia etsitään monipuolisiin tehtäviin Liettuaan! Second Wave -projektissa vapaaehtoiset työskentelevät päiväkodissa, luonnonpuistossa tai museossa. Tämä on loistava mahdollisuus kansainvälisen työkokemuksen hankkimiseen!

Suomalaisille vapaaehtoisille on varattu kaksi paikkaa valitsemissaan tehtävissä. Jaksot alkavat elokuussa 2016 ja kestävät 6-12 kuukautta. Ne sijaitsevat kaikki Biržain kaupungissa.

Mikä EVS? EVS-vapaaehtoisen tulisi olla 18-30 -vuotias. Vapaaehtoiselle kustannetaan matkat, majoitus, ruoka, vakuutus, kielikurssi sekä maksetaan pieni taskuraha. Vapaaehtoiset asuvat muiden EVS-vapaaehtoisten kanssa ja osallistuvat jaksonsa pituudesta riippuen 1-3 kansalliseen koulutukseen. Voit lukea lisätietoa Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu EVS -ohjelmasta.

”I would definitely recommend EVS to others. For me EVS is a give and take process – I feel good about myself that I contributed to enriching the cultural life of a foreign place and I got so much energy and inspiration back that I only have bright thoughts about EVS. It is also a good opportuity to test oneself and grow as an individual, become more openminded, maybe even clear out future plans and dreams.” Sofi Salmi, EVS in Macedonia October 2014 – May 2015.

101_0016

1. Päiväkodissa vapaaehtoinen työskentelee avustavissa tehtävissä, leikkii ja ulkoilee lasten kanssa tai vaihtoehtoisesti järjestää retkiä, festivaaleja ja tapahtumia myös kaupungin nuorille yhdessä paikallisten vapaaehtoisten kanssa. Vapaaehtoinen voi oman kiinnostuksensa mukaan järjestää mm. taiteeseen tai urheiluun liittyvää toimintaa.

2. Museossa (Biržai Castle) vapaaehtoiset työskentelevät joko arkeologisella osastolla ja esittelevät sitä lapsille, nuorille ja perheille sekä järjestää työpajoja teineille ja paikallisille nuorille vapaaehtoisille. Vapaaehtoisilla on myös mahdollisuus järjestää tapahtumia, retkiä ja erilaista kasvatuksellista toimintaa (perinteisiä käsitöitä, historiaa, kansanperinnettä).

3. Biržain luonnonpuisto on perustettu vuonna 1992 suojelemaan alueen erityispiirrettä, karstista maata ja sen ekosysteemiä. Karstimaalle tyypillisät on uurteiset pinnanmuodot ja laajat luolastot. Vapaaehtoisen tehtävät ovat avustavia ja sisältävät matkailijoiden asiakaspalvelua, vierailijakeskuksessa työskentelyä, tapahtumien järjestämistä ja kansainvälisiin hankkeisiin osallistumista. Tämän lisäkti tehtäviin voi kuulua monitoroinnissa ja teknisissä tehtävissä avustamista. Tänne voi hakea myös vain 6 kk:n jaksolle.

Kaikkiin kolmeen EVS-kohteiseen voi liittyä myös seuraavia tehtäviä:

  • opettaa englantia tai omaa äidinkieltään henkilökunnalle
  • esitellä oman maansa historiaa ja kulttuuria
  • lisätä yhteistyötä Biržain eri toimintatahojen välillä

Tehtävät vahvistavat vapaaehtoisten kapasiteettia, kehittävät työelämätaitoja, lisäävät kielitaitoa ja itsenäisyyttä. Vapaaehtoisilta toivotaan motivaatiota uuden oppimista ja valitsemiaan tehtäviä kohtaan, hyvää englannin kielen taitoa, ryhmätyöskentelytaitoja, aloitekykyä, vastuuntuntoa sekä avointa elämänasennetta.

Lisätietoja ja hakeminen: Hakemukset (englanninkielinen CV ja motivaatiokirje) tulee lähettää osoitteeseen  mahdollisimman pian tai 25.5. mennessä. Hakemuksessa tulee mainita mistä EVS-paikasta on kiinnostunut. Maksathan hakiessasi myös KVT:n jäsenmaksun.

 

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Uusimmat vapaaehtoistyöpaikat

Syksyllä leirille!

Miltä syksysi näyttää? Kiinnostaisiko sinua lähteä tutustumaan uusiin kulttuureihin ja työskentelemään yhteisen hyvän ja rauhallisemman maailman puolesta? Vaikka vilkkain leirisesonki onkin pian ohi, järjestetään syksyllä vielä monia mielenkiintoisia vapaaehtoistyöprojekteja, joille ehtii edelleen hakea.

Lue lisää »

Lähde osallistumaan erityislasten arkeen Moldovaan!

Haluatko sukeltaa moldovalaiseen arkeen, auttaa perhekodin askareissa sekä työskennellä lasten kanssa? Moldovaan etsitään 18-30 -vuotiasta vapaaehtoista, jolla on kokemusta lasten kanssa työskentelystä sekä intoa kehittää taitojaan erityislasten kanssa toimimisessa. Vapaaehtoistyöjakso alkaa syyskuussa 2018/heti kuin mahdollista ja kestää joulukuun loppuun saakka.

Lue lisää »

EVS-vapaaehtoiseksi nuorisokeskukseen Belgiaan?

De Hoge Rielen on keskus, joka tarjoaa lapsi- ja nuorisoryhmille majoitusta ja monenlaista toimintaa. Keskus sijaitsee entisessä sotilastukikohdassa, jonka rakennukset on 70-luvulla muutettu ravintolaksi sekä ryhmä- ja nukkumatiloiksi. Alueella on 17 rakennusta ja sekä telttailumahdollisuus. Alueen koko on 230 hehtaaria ja se on yksi suurimmista nuorisokeskuksista Flanderin alueella.

Lue lisää »