Esittelyssä syysleirejä

Syksyllä vapaaehtoisleirille Etelään tai Eurooppaan!

Ovatko syyssuunnitelmasi auki? Vapaaehtoisleirejä on vielä tarjolla syys- ja lokakuussa esimerkiksi Tansaniassa, Keniassa, Japanissa, Thaimaassa, Mongoliassa että monessa Euroopan maassa kuten Islannissa, Sveitsissä ja Saksassa. Kaikki syys-lokakuussa tarjolla olevat 82 leiriä löydät tästä.

Tässä neljä esimerkkiä leireistä:

Bechstedt – Thuringer Wald -leirillä saksalaisen pikkukylän tunnelmaa 14.-28.9.

Bechstedtin 165 asukkaan kylässä vapaaehtoiset pääsevät tutustumaan luomutilan elämään ja tekemään maatilan töitä. Alue on erikoistunut siiderinvalmistukseen, ja vapaaehtoiset pääsevät myös tutustumaan siiderintekemisen prosessiin käytännössä. Kylällä on huolimatta pienestä asukasluvustaan vireä kulttuurielämä ja ympäröivällä alueella on paljon vaelluspolkuja.

Katso koko leirikuvaus täältä.

Maasaiden elämään tutustumista Tansaniassa 8.-28.9.

Maasai-heimon ja länsimaisten vapaaehtoisten kulttuurivaihtoa edistetään Kilosa-MOROGORO -leirillä Tansaniassa. Vapaaehtoisten tehtävänä on paikallisen peruskoulun korjausta, mutta myös omista maistaan esitysten, kuvien ja leikkien avulla. Vapaaehtoiset pääsevät myös osallistumaan maasaiden perinteiseen seremoniaan. Leiri kuuluu SCI:n Etelän leirien ohjelmaan.

Katso koko leirikuvaus täältä.

Mangrovea istuttamaan Indonesiaan 10.-23.9.

Mangkangin kalastajakylässä tehdään tällä leirillä luonnonsuojelutyötä, istuttaen mangrovea eroosion syömälle rantalinjalle. Työ on tärkeää myös monipuolisen merieläinlajiston ja kalastajien elannon kannalta. Leirillä tehdään myös vierailuja alueen kouluihin ja järjestetään työapajoja kestävästä kehityksestä. Lue myös Hanna Laajalahden tarina Mangkangin leiriltä.

Katso koko leirikuvaus täältä.

Mangrovea

Vaihtoehtokouluun Koreaan 14.-25-10.

Haebora School -koulu on vaihtoehtoisen pedagogian pohjalta toimiva koulu Keski-Koreassa. Leirille saapuvat vapaaehtoiset osallistuvat koululaisten elämään kertoen heille omista maistaan ja niiden kulttuureista, leikkien, opettaen englantia ja auttaen ruuanlaitossa koululaisten aterioita varten.

Katso koko leirikuvaus täältä.

Katso myös hakuohjeet leirille!

 

 

 

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *