Esittelyssä elokuun leirejä

Leirejä Ukrainassa, Tallinnassa, Yaroslavlissa Venäjällä ja Irlannissa

Elokuussa on tilaa vielä 143 vapaaehtoisleirillä maailmanlaajuisesti. Kaikki leirit löytyvät leirinhakukoneesta, mutta tässä esittelemme niistä neljä: leipäfestivaalit Ukrainassa, vaihtoehtokulttuuria Tallinnassa, lastenleiri Yaroslavlissa ja luonnonsuojeluleiri Irlannissa. Kaikki elokuun leirit löydät tästä!

BREAD – leivänleivontaa Ukrainassa

BREAD -leirillä Obyrokin taidetalossa järjestetään leipäfestarit! BREAD on yksi isoimmista Obyrokissa järjestettävistä tapahtumista, ja sen aikana festivaalivieraat pääsevät tutustumaan ukrainan leipäkulttuuriin aina viljan sadonkorjuusta sen jauhamiseen ja  leivän leivontaan ja paistamiseen asti.  Vapaaehtoisten tehtävänä on auttaa festivaalijärjestelyissä tapahtuman aikana ja myös sen jälkeen. Samalla on tietenkin tilaisuus oppia paljon leivänvalmistuksesta.

Leirin ajankohta: 31.7.-14.8.2013

Katso leirikuvaus ja hae!

BREAD -festareilla

Kulttuuritehtaan korjaamista Tallinnassa

Polymer- kulttuuritehtaassa järjestetään erilaisia vaihtoehtoisia taidetapahtumia, taidenäyttelyitä, työpajoja ja tarjotaan residenssimahdollisuuksia taiteilijoille. Rakennus on neuvostoaikainen tehdasrakennus, joten korjattavaa ja remontoitavaa riittää! Leirin vapaaehtoiset auttavat remonttitöissä ja vuotuisen vaihtoehtotaidetapahtuman järjestelyissä. Mahdollisuus myös tutustua Tallinnan vireään ruohonjuuritason kaupunkikulttuuriin ja sen tekijöihin!

Leirin ajankohta: 10.8-20.8.2013

Katso leirikuvaus ja hae!

polymeer2

Aktiviteettejä lapsille Yaroslavlissa

Yaroslavlin alueen lasten- ja nuortenkeskukseen etsitään vapaaehtoisia järjestämään lapsille ohjelmaa: leikkejä, pelejä, liikuntaa ja  kertomaan omista maistaan ja niiden kulttuureista. Yaroslavl on yksi Venäjän vanhoja kulttuurialueita ja leiripaikka on lähellä Volgaa mäntymetsäisellä alueella.

Leirin ajankohta: 9.-29.8.2013

Katso leirikuvaus ja hae!

yaroslavl

Kuva: bnclife/CC

Luonnonsuojelua Killarneyn kansallispuistossa Irlannissa

Killarneyn kansallispuistoa Lounais-Irlannissa, lähellä Kerryä uhkaa rhododendron, joka invasiivisena vieraslajina valtaa koko luonnonpuiston, ellei sitä pysäytetä ihmisvoimin. Vapaaehtoisten tehtävänä leirillä on siis vieraslajin hävitys! Killarneyn luonnonpuisto on yli 10 000 hehtaarin kokoinen alue, jossa on  järviä, tammimetsiä ja vesiputouksia.

Leirin ajankohta: 11.-25.8.2013

Katso leirikuvaus ja hae!

Killarney national park

Kuva: jdn/CC

Katso myös tarkat hakuohjeet ja muuta lisätietoa vapaaehtoisleireistä!

 

 

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *