Ekokylään Irlantiin tai nuorisotyöhön Bulgariaan?

European Voluntary Service -paikkoja 18-30-vuotiaille

European Voluntary Service -ohjelman piirissä olevat paikat on tarkoitettu 18-30-vuotiaille, ja ohjelma korvaa osallistujan kulut lukuunottamatta pientä omavastuuosuutta. Lue lisää ohjelmasta. 

Paikkoja on tarjolla 26.9. mennessä Irlannissa ja Bulgariassa. Työtehtävät liittyvät nuorisotyöhön, koulutukseen, luomuviljelyyn, kestävään elämäntapaan ja tapahtumajärjestelyyn.

Bulgariaan työskentelemään nuorten pariin

KVT:n sisarjärjestön CVS Bulgaria on mukana kattojärjestö Service Civil Internationalin YUWG -työryhmässä, joka pyrkii löytämään toimintamahdollisuuksia syrjäytymisvaarassa oleville nuorille. Työryhmä järjestää vuosittain kansainvälisiä nuorisotapaamisia, koulutuksia ja työpajoja. CVS Bulgaria työskentelee erityisesti syrjäseutujen nuorten, pakolaisnuorten ja erilaisissa laitoksissa elävien nuorten kanssa.

CVS Bulgaria etsii yhtä vapaaehtoista työskentelemään projektissa. Vapaaehtoisen tehtävänä on YUWG-työryhmän koordinoimien nuorisotapaamisten järjestelyt, CVS Bulgarian vapaaehtoisleiritoiminnan tukeminen ja erilaisten tapahtumien järjestäminen. Lisäksi vapaaehtoinen tulee työskentelemään paikallisessa sosiaali- ja nuorisokeskuksessa käytännön sosiaalityön parissa, järjestäen talon nuorille ja lapsille toimintaa.

Vapaaehtoiselta toivotaan kiinnostusta ja mahdollista kokemusta sosiaalisesta työstä, sekä luovaa, joustavaa ja itsenäistä luonteenlaatua.

Projektin kesto:  1.3.2014-28.2.2015

Viimeinen hakupäivä: 25.9.2013. Pyydä hakukaavake osoitteesta

Bulgariaan kestävän elämäntavan keskukseen

Vlahin pikkukylään Pirin-vuorelle perustettuun Nature School-ekokeskukseen etsitään kahta vapaaehtoista. Vlahin luontokoulussa nuoret voivat oppia ekorakentamisesta, puutarhanhoidosta, kestävästä elämäntavasta ja uusiutuvasta energiasta.

Vapaaehtoisen tehtävänä on avustaa luontokoulun koordinaattoria koulutusten ja työpajojen järjestämisessä ja käytännön puutarhatöissä, sekä kansainvälisen vapaaehtoisleirin järjestämisessä kesällä 2014. Vapaaehtoisella on myös mahdollisuus toteuttaa jokin oma projekti kiinnostuksensa mukaan.

Vapaaehtoiselta toivotaan kiinnostusta ekologiseen, luonnonläheiseen elämäntapaan hyvin yksinkertaisissa oloissa, eristyneessä vuoristokylässä.

Projektin kesto: 1.3.-31.10.2014

Viimeinen hakupäivä: 25.9.2013. Pyydä hakukaavake osoitteesta

Lisätietoa Bulgarian paikoista.

Vapaaehtoiseksi Irlannin ainoaan ekokylään

Cloughjordan Community Farm, irlantilainen ekoyhteisö, etsii kuutta vapaaehtoista. Cloughjordan Farmilla on 42 asumusta, puutarhaosuuskunta, hostelli ja erilaisia kestävän kehityksen yrityksiä.

Vapaaehtoisten tehtäviin kuuluvat erilaiset luomupuutarhan työt, sekä muut ekoyhteisön käytännön työt ja organisaatiotyöt. Vapaaehtoisilla on mahdollisuus oppia kestävästä elämäntavasta, luomuviljelystä, biodynaamisesta viljelystä ja ekoyhteisöelämästä. Vapaaehtoiset tulevat myös osallistumaan yhteisön koulutustoimintaan ja kestävän elämäntavan promootioon. Lue lisää EVS-projektista.

Projektin kesto: 6-12 kuukautta, alkaen tammi-helmikuussa 2014

Viimeinen hakupäivä: 26.9.2013. Pyydä hakukaavake osoitteesta .

 

 

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *