Dinosauruksia ja toimintaa lasten kanssa

Vaikka elokuussa Suomen alkamaton kesä alkaakin olla jo lopuillaan, on se suurimmassa osassa maailmaa kansainvälisten vapaaehtoistyöleirien kulta-aikaa. Elokuussa onkin mahdollisuus lähteä leirille vaikkapa Japaniin Fukushiman alueelle, Venäjälle dinosauruskaivauksille tai Saksaan vanhalle maatilalle! Voit lukea täältä lisää leirille hakemisesta ja täältä kaikkien yli 450 leirin kuvauksen.

Minttu Ahonen_Venaja 2

JAPANI

JP-NIC 7.15119 – Fukushima
Ajankohta 1.-9.8.2015

Vuonna 2011 Japania ravistellut maanjäristys ja sitä seurannut katastrofi jätti jälkensä niin alueen ihmisiin kuin ympäristöönkin. Vuodesta 2012 NICE -järjestö on toteuttanut leirejä elävöittääkseen katastrofissa vahingoittuneita alueita. Fukushiman kaupungissa järjestettävällä leirillä vapaaehtoiset kiertävät lasten keskuksia järjestäen kansainvälisiä leikkejä ja pelejä lapsille ja nuorille. Vapaaehtoisia pyydetään tuomaan ideoita ja esimerkkejä oman kulttuurinsa peleistä, leikeistä, lauluista tai tansseista, joita ryhmä voisi lasten kanssa toteuttaa. Leirille hakijan tulisi olla motivoitunut työskentelemään lasten kanssa. Hakemuksen ohessa vapaaehtoiselta vaaditaankin lyhyt motivaatiokirje.

Lue täältä leirin koko kuvaus.

VENÄJÄ

RU-SF 13.11 – Following dinosaurs
Ajankohta: 10. – 23.8.2015

Historiasta, paleontologiasta ja dinosauruksista kiinnostuneiden on tällä leirillä mahdollisuus työskennellä mielenkiintoonsa liittyen Kotelnitšissä, Venäjällä. Kotelnitšin kaupungin alue on maailmassa toinen, jolta on löydetty merkkejä Pareiasauruksen historiallisista elinpaikoista. Paleontologian museon ja Dino -puiston alueella järjestettävällä leirillä vapaaehtoiset työskentelevät alueen kunnostukseen ja siivoukseen liittyvien tehtävien parissa tutustuen samalla historiallisesti ja kulttuurillisesti arvokkaiden alueiden tutkimukseen ja ylläpitoon.

Lue täältä leirin koko kuvaus.

SAKSA

DE-SCI 10.56 – Carpe Diem – Seize the day (Lützensömmern)
Ajankohta: 1.-23.8.2015

Lähellä Erfurtin kaupunkia sijaitseva Rittergutin vanha maatila toimii nykyisin tapaamispaikkana ihmisille ympäri Saksaa ja Eurooppaa. Tila tarjoaa erityisesti lapsille ja nuorille koulun ulkopuolisia opettavaisia ja kehittäviä aktiviteetteja. Leirillä vapaaehtoiset työskentelevät yhdessä tehdäkseen tilan ulkoilualueista entistä kiinnostavampia. Vapaaehtoiset osallistuvat alueiden kunnossapitoon esimerkiksi köysi- ja kiipeilyratoja kunnostamalla. Samalla leiriläiset saavat itse tutustua esimerkiksi rakennusten ekologiseen jälleenrakentamiseen. Leirillä majoitutaan teltoissa ja vapaaehtoisia pyydetään tuomaan mukanaan oma makuupussi ja retkipatja.

Lue täältä leirin koko kuvaus.

FreeKidsVillage_LeenaVikki_2011

Free Kids Village, Japani. Leena Vikki, 2011.

Kerro muillekin:

Share

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *